Žena drži kraj svog dugog repa
Oblikovanje kose | Saveti i trikovi

Brze frizure: SOS saveti za loš dan za kosu

Vlasi štrče na sve strane, frizura ne izgleda dobro ili kosa izgleda suvo – to su znakovi klasičnog lošeg dana za kosu. Ali nemojte paničiti. Imamo brze frizure koje mogu da vam pomognu da povratite kontrolu nad svojom kosom.


Ima dana kad naša kosa jednostavno ne želi da sarađuje. Pogledate se u ogledalo i pitate se šta se desilo preko noći. Naveče, pre nego što ste otišli da spavate, kosa je bila lepa. A sad izgleda svojeglavo ili beživotno i suvo. Štagod da pokušate, čini se da nikako ne uspevate da vratite živost svojoj kosi ili da ispravite šiške.

 

Čini se kosa ima loš dan uvek kad nemamo vremena. Pred nama je važan sastanak ili žurimo na posao ili fakultet. Tada vam treba brza frizura da izgledate i da se osećate dobro. Skupili smo najbolje trikove za oblikovanje kako biste u par minuta povratili kontrolu nad svojom kosom!

Brze frizure: saveti, trikovi i obavezni pribor

U kupatilu ćete naći mnogo alata da popravite frizuru: od ukrasa za kosu poput rajfa, do pribora za oblikovanje poput aparata za ispravljanje ili kovrdžanje kose, proizvoda poput šampona za suvo pranje ili spreja za sjaj pa čak i male pomagače poput šnala i gumica – samo ih treba znati mudro koristiti.


Predstavljamo tri brze frizure koje je lako oblikovati u vrlo kratkom vremenu – bilo da vam šiške nisu ravne ili kosa izgleda umorno i beživotno.

Žena tamne kose koja nosi razdeljak na suprotnoj strani
© Schwarzkopf

Ako smatrate da vam frizura nije dobra, za promenu napravite razdeljak na suprotnoj strani.

Brze frizure: Duboki razdeljak na stranu

Problem: šiške ne izgledaju dobro.

 

Rešenje: napravite duboki razdeljak na stranu, odvojite kosu na suprotnu stranu ili učvrstite šiške ukosnicom.
 

 

Ako vam šiške zadaju muke, možete ih ukrotiti šnalom. Zavisno od stila koji volite, možete koristiti diskretnu ukosnicu ili trendi šnalu i skloniti na stranu šiške koje štrče. Ili možete više eksperimentisati sa svojim šiškama. Napravite duboki razdeljak na suprotnu stranu i vaš će se celi izgled promeniti. Obećavamo! Ti trikovi su prikladni za sve frizure – dugu ili kratku kosu – a samopouzdanje će vam se povratiti u trenu!

Žena tamne kose okrenuta leđima zavezanog repa
© Schwarzkopf

Ako vam je kosa beživotna i umorna, natapirajte je.

Brze frizure: punđe pune volumena

Problem: kosa izgleda umorno i beživotno.

 

Rešenje: natapirajte kosu, upotrebite proizvode za kosu ili uvijte kosu aparatom.

 

Kad kosa beživotno visi, možete pokušati da joj vratite živost unošenjem volumena i strukture. Na primer, natapirajte kosu češljem za tapiranje kako bi dobila volumen. Zatim je vežite u rep, uvijte u punđu i pričvrstite je velikom šnalom. Ako ne želite da tapirate kosu, možete upotrebiti šampon za suvo pranje ili puder za volumen. Samo poprskajte malo na koren i umasirajte rukama. Jednostavna i brza frizura za više volumena može se postići sušenjem kose dok glavu držite naopako i dodavanjem malo laka za kosu. Kad imate malo više vremena, obmotajte individualni pramen oko aparata za kovrdžanje i napravite nežne kovrdže. Ostavite da kosa izgleda malo neuredno.

 

Žena smeđe kose koja ima punđu
© Schwarzkopf

Ako vam ništa ne uspeva, probajte nešto novo!

Brze frizure: probajte nešto novo

Problem: bez obzira koju frizuru izabrali– ne sviđa vam se.

 

Rešenje: probajte nešto novo i drugačije.

 

Kad ste već probali više različitih frizura, ali i dalje niste zadovoljni, možda je vreme da probate nešto novo! Pustite kosu ili dodajte rajf da ukrasite frizuru. Skupite kosu u punđu. Ako punđe smatrate dosadnima, probajte drugačiji stil punđi. Kad vam baš ne ide i nikako ne uspevate da napravite željenu frizuru, stavite šešir na kovrdžavu ili ravnu kosu ili je skupite u niski rep.