Plava žena sa kratkom frizurom i okruglim licem
Oblikovanje kose | Okruglo lice

Tražite i naći ćete: najbolje frizure za okrugla lica

Da li žene sa ogruglim licem mogu da nose kratku kosu? Naravno da mogu! Odgovarajuće ošišana kosa, sa piksi frizurom može čak i da izduži okruglo lice. Čitajte dalje i saznajte više.

 

Generalno, uz okrugla lica, idu frizure koje nemaju ni previše volumena niti su previše ravne. Možda pušteni morski talasi, ili atraktivan lob („dugi bob”). Ali često se kaže da kratke frizure ne pristaju okruglim licima. Nije istina! Moderan piksi odgovara okruglim licima i može - ako je dobro ošišan - čak i da izduži lice.

Opisi piksi frizure

Piksi frizura prvi put privlači pažnju pedesetih godina kad ga je nosila glumica i ikona stila Odri Hepbern. Legendarna verzija piksija koju smo videli na manekenki Tvigi i glumici Miji Farou su takođe ušle u kuću slavnih frizura. Ime govori sve: „piksi-vilenjak” podseća na izgled iz bajke, i to je ono što postiže osoba koja ga nosi. Piksi frizura ističe oči i obraze, daje jednu eteričku i bajkovitu eleganciju. Fleksibilnost je najbolja stvar u vezi sa ovom frizurom. Ona kombinuje različite dužine kose, strane i kosa pozadi su veoma kratko ošišane, dok je kosa na temenu duža (do deset centimetara) ili kraća. Zahvaljujući ovoj karakteristici piksi je savršen za osobe koje imaju okruglo lice.

Savršeni piksi za okrugla lica

Da bi okruglo lice izgledalo nežnije uokvireno i kako mu se ne bi dodavao obim sa piksi frizurom, veoma je važno da se kosa ošiša adekvatno. Šiške bi trebalo da budu asimetrične. Dužine bi trebalo da budu duže, ošišane ravno i slojevito pored glave. Na taj način se uokviruje lice, izdužuje se i ublažuju se konture. Na temenu, kosa treba da bude ošišana i oblikovana sa volumenom. To vizuelno izdužuje proporcije lica.

Za oblikovanje ove frizure, zagrejte malu količinu voska za kosu u rukama i nanesite štedljivo na kosu da biste dobili oblik. Savet za dodatni volumen na vrhu: prstim oblikujte šiške dok sušite kosu (ne zaboravite da naprskate prej za zaštitu od toplote!).

Otkrijte: Okruglo lice