Žena sa punđom ukrašenom aksesoarima
Oblikovanje kose | Podignute frizure

Rešenja za kosu: Ukrašavanje punđe

Bez obzira na dužinu ili tip kose, stilizovana punđa vam uvek pruža zalizani i šik izgled. I sada kada je leto pred nama, to je savršena frizura koja sklanja kosu sa lica i vrata kako vam ne bi bilo vruće. Međutim, ako svaki dan sklanjate kosu u punđu iz praktičnih razloga možda će vam malo dosaditi. Šta ako bismo vam rekli da nastavite da oblikujete vaše lokne u punđu ali da ne bude monotona?

 

Mali trik je da ukrasite punđu tako da nosite različitu punđu svaki dan, ali ustvari nije, jel znate na šta mislimo? Čitajte dalje naše savete za kako da promenite običnu nisku punđu.

 

Žena sa običnom punđom
© Getty Images / JGI/Jamie Grill

Nema ništa loše u običnoj punđi, ali ponekad promena je dobra.

Oblikujte vašu nisku punđu

Ako je vaša kosa prirodno ravna ili pomalo talasasta, može da ostane takva kakva jeste. Ili možete da je isfenirate kako biste je ispravili i dobili dodatno zalizani finiš pre nego što počnete.

 

Korak 1: Sprej

 

Koristan savet je da naprskate vašu četku sprejom pre nego što počnete da češljate lokne. To će kosi dodati sjaj i pomoći će da leteća kosa ostane na mestu.

 

Korak 2: Četka 
 

Počešljajte kosu pozadi u niski konjski rep na potiljku. Pobrinite se da ne izostavite kosu sa strana.

 

Korak 3: Uvijte

 

Uvijte konjski rep oko gumice za kosu i učvrstite stavljajući krajeve ispod gumice.

 

Korak 4:

Držite sve na mestu sa malo laka za kosu. Preporučujemo vam Taft 7 Day lak za kosu sa frizz-resistant tehnologijom kako bi pružili što zalizaniji mogući izgled.

 

5 načina da osvežite svoju punđu

Nakon što ste pratili ove korake i oblikovali punđu, ovo je trenutak da izabere izgled i aksesoar sa kojim biste voleli da počnete:

Scrunchy gumice

 

Napravite korak unazad u prošlost sa izgledom inspirisanim 90-tim. Jednostavno stavite scrunchy gumicu preko punđe i gotovo – remek delo je uokvireno! Možete izabrati boju koja je slična vašoj kosi (kao što je naš model) za nežniju promenu, ili možete sačuvati ovaj retro izgled i izabrati neon boju kao što je zelena, pink ili žuta koji se zaista ističu.

 

Tamnokosa žena sa velikom scrunchy gumicom oko punđe.
© Schwarzkopf

Scrunchy gumice su se vratile! Neka ovaj retro aksesoar osveži vašu punđu.

Šal

 

Još jedan atraktivan izgled koji je veoma jednostavan za napraviti. Prvo uzmite šal ili maramu i samo obmotajte oko punđe. Vežite čvor na dnu i pustite dve strane da vise. Ako su strane previše dugačke za vaš ukus, obmotate šal još jednom oko punđe ili savijte krajeve ispod kako bi bile kraće.

 

 Tamnokosa žena sa šalom oko punđe.
© Schwarzkopf

Šalovi nisu samo za oko vrata! Nosite ih kao aksesoar za punđu!

Mašna

 

Možda vam je ostala mašna od vašeg rođendana? Zašto ne reciklirati i iskoristiti je za ovaj izgled? Nađite sredinu mašne, stavite je na prednju stranu glave i stavite obe strane oko glave. Vežite krajeve zajedno u mašnu ispod punđe i pustite da krajevi lagano padaju.

 

Tamnokosa žena sa mašnom oko punđe.
© Schwarzkopf

Mašne pružaju lepi finiš vašoj frizuri sa punđom a ima ih različitih boja i printova.

Šnale/ukosnice

 

Tanke šnale, debele šnale, duge šnale, kratke šnale, itd –  ima toliko izbora kad su u pitanju šnale za kosu. Vi odlučujete gde stavljate šnale u kosi. Možda jednu na jednoj strani na čelu ili dve na istoj strani ili iza uva kao naša manekenka? Ako imate različite šnale, možete da uklopite vašu odeću sa različitim bojama ili da koristite metalne, zlatne ili srebrne šnale za posebne prilike i plastične za ležerne kombinacije. Mogućnosti su beskrajne.

Tamnokosa žena sa šnalama u punđi
© Schwarzkopf

Šnale. Toliko ima izbora, one istaknu svaku frizuru.

Traka za kosu

 

Trake za kosu nisu samo za decu! One su savršen način da se kosa ukloni ali i prelepi detalj istovremeno. Traka za kosu, pogotovo ako je deblja kao što nosi naša manekenka, može da promeni celokupni izgled čineći ga elegantnijim. Neke su čak ukrašene cirkonima ili šljokicama što daje dodatni sjaj vašoj relativno istoj punđi.

Tamnokosa žena nosi traku za kosu u punđi.
© Schwarzkopf

Savršen način da vam kosa bude daleko od lica – traka za kosu je rešenje.

Video tutorijal: Ukrašavanje punđe

Otkrijte: