Oblikovanje kose | Podignute frizure

Polu podignute frizure za svaku dužinu kose

Duga kosa je neophodni uslov za mnoge podignute frizure. Polu podignute frizure, s druge strane, pristaju svima - čak i onima koji imaju srednje dugu kosu i kratke lokne. Evo tri moderne polu podignute frizure, polu spuštene frizure.

 

Ne samo žene sa dugom kosom, već i one sa kraćom kosom mogu da nose polu podignute frizure. Polu podignute, polu spuštene frizure idu uz dugu kosu, kratku kao i srednje dugu. Prema tome spremite se za raznolikost u oblikovanju kose! Bilo da je za posebnu priliku, večernju žurku ili svakodnevni izgled, ove tri frizure vas neće razočarati. 

Idealna podignuta frizura za kratku kosu: Polu punđa

null

Romantično oblikovana - viđeno na manekenki Aleksi Čung - večna polu punđa.

Iskreno, potrebna vam je dužina za ovu polu podignutu frizuru. Kosa bi trebalo da bude dužine do brade. Zbog toga je polu podignuta puđa idealna za one koje nose bob - veoma moderna početna tačka. Oblikovanje ove frizure je veoma jednostavno: podignite gornji deo kose u punđu i učvrstite gumicom za kosu, ostavljajući puštene niže stepenaste pramenove. Savet: kako bi pramenovi izgledali negovano i glatko, nanesite nekoliko kapi ulja na dlanove i nežno utrljajte u krajeve kose.  

Podignuta frizura za srednje dugu kosu: polu podignuta kruna pletenica

null

Polu podignuta kruna pletenica izgleda komplikovano ali se zapravo veoma jednostavno pravi.

Sa malo prakse, ova polu podignuta frizura je veoma jednostavna. Evo kako: prvo napravite razdeljak na sredini. Počevši s desne ili leve strane, izdvojiti jedan deo kose oko 3-4 cm širine i podelite na tri jednaka dela. U visini ušiju počnite da pletete jednostavnu, ravnu pletenicu. Namestite pletenicu horizontalno oko potiljka i učvrstite sa nekoliko ukosnica. Zatim, ponovite isto s druge strane i učvrstite drugu pletenicu na potiljku pored prve. Uvek fiksirajte na kraju lakom za kosu. Obe varijante odgovaraju i ravnoj i kovrdžavoj kosi.

Polu podignuta frizura za dugu kosu: polu podignuta riblja kost

null

Polu podignuta riblja kost savršeno ide uz duge šiške.

Polu podignuta riblja kost je atraktivna frizura za dugu kosu. Kako biste napravili ovu polu podignutu verziju klasične riblje kosti, prvo skupite gornji deo kose. Ovaj deo kose se plete dok je ostali deo kose pušten. Podelite skupljenu kosu u dva jednaka dela. Izdvojite tanak pramen spoljašnjeg dela jedne polovine i prebacite tako da se spoji sa suprotnom stranom. Ponovite ovaj postupak naizmenično sa svake strane dok ne završite pletenicu. Savet: za kraj, izvucite nekoliko pojedinačnih pramenova - kako biste dali jednu neobaveznu crtu. Bolje je da se frizura ne pravi na sveže opranoj kosi. Ako vam je potrebna dodatna postojanost, koristite penu za teksturu.