Oblikovanje kose | Podignute frizure

Nedelja mode u Parizu 2011: Raskošna jesenja moda

Recite doviđenja praktičnosti i ekstremnom purizmu. Prošle nedelje u Parizu smo bili uvučeni u modni maraton i to nas je razmazilo. Uživali smo u šifonu, kadifi, svili i brokatu. Frizure koje su se tamo nosile su između ostalog bile podignute frizure u stilu dvadesetih, blage kovrdže u baroknom stilu i ženstvene podignute frizure. Konačno, ponovo možemo da uživamo u izobilju

Naravno, sve oči su bile uprte ka Dior modnoj reviji, koja je počela sa četrdeset minuta zakašnjenja kao što je običaj i pravo velikog modnog cara. Modna kuća Dior je prikazala poslednju kolekciju svog nedavno otpuštenog glavnog dizajnera Džona Galiana. Moramo priznati da je revija bila očaravajuća, uprkos dizajnerovim ozbiljnim ispadima kod drugih stvarih. Dior modeli su nosili pantalone do kolena od kadifa i musketarske ogrtače u istoj boji. Preovlađujuće boje su bile rubin crvena, maslinasto zelena i ponoćno plava. Lagani satenski nabori i talasi kao i sjajni brokat nas je oduševio. Frizure su upotpunile modni doživljaj romantičnim kovrdžama i šnalama za kosu koje su upotpunjavale talasasti izgled kose iz dvadesetih godina. Zlatne dvadesete su inspirisale Džona Galijana za njegovu sopstvenu kolekciju. Iz dobro poznatih razloga, kolekcija je prikazana samo pred manjom publikom. Dizajner je predstavio midi suknje i lisičije krzno. Uz kolekciju su predstavljene podignute frizure i ukrasi za kosu od krzna.

Sve nijanse crvene kose i veliki broj ideja za oblikovanje

Divimo se svim nijansama crvene kose od sjajnih svetlih bakarnih nijansi guste kose do toplih nijansi mahagonija. Buntovnije sestre Snežane iz bajke su šetale modnim pistama jer nisu svi modeli izgledali ljupko i romantično. Jođi Jamamoto je ovo svakako potvrdio sa svojim ultra providnim slip haljinama i šarenim frizurama u obliku šiljka. Viktor & Rolf su odabrali svetle nijanse crvene šminke kao kombinaciju sa njihovim geometrijskim kreacijama u crnoj, beloj i vatreno crvenoj boji. Modeli revolucionare modne kreatorke Vivijen Vestvud na pisti su nosili lavlje grive sa odgovarajućom šminkom dostojnom takve zveri. U svojoj čudesno raznobojnoj etno kolekciji, indijski dizajner Maniš Arora je predstavio kape napravljene od obojene veštačke kose.

Mark Džejkobs je priredio spektakularnu završnu reviju za Luis Viton. To je bila kolekcija koja će možda neke podstaći da fantaziraju o sobaricama, bogatim naslednicama i domino gospodaricama: Mark Džejkobs je svoju inspiraciju nazvao ‘fetiš’ i većina njegovih kreacija je zaista pozivala na dominaciju . Frizure za ovu odeću su bile jednostavne ali lukavo napravljene. Isključivo su podrazumevale da kose zategnuta nazad, a rep visoko podignut. Frizure su često pokrivale vojne kape. Mark Džejkobs se već smatra naslednikom trona Džona Galijana, i svakako ima talenta za to mesto.

Trendovi frizura sa nedelje mode u Parizu 2011

Informacije o Parizu i nedelji mode u Parizu: