Mašna punđa sa crvenom kosom
Oblikovanje kose | Pletenice

Izaberite mašnu: mašna punđa je predivna!

Mašna punđa izgleda preslatko - i veoma moderno! Najbolja stvar je da se veoma jednostavno pravi. To je savršena frizura za fantastične žurke i festivale. Evo kako da je oblikujete.


Postoje frizure koje su savršene za svaki dan: Francuska pletenica ili konjski rep ukrašen maramom. Zatim postoje frizure koje su za specijalne prilike ili žurke: pogledajte mašnu punđu! Ova frizura izgleda fantastično na mladim ženama - bilo da ste na fenomenalnom muzičkom festivalu ili da ste na najboljoj žurci svog života, mašna punđa će sasvim odgovarati. Lepota svega toga: ova frizura izgleda mnooogo komplikovanije nego što zapravo jeste. Obećavamo! Objasnićemo vam kako da je napravite i pomoći ćemo vam da otkrijete kako da izgledate još lepše.

Kako napraviti mašnu punđu

Da bi ste postigli ovaj izgled, kosa mora biti dužine do ramena ili duža. Ova frizura se lakše pravi sa dužom kosom. Evo šta vam je potrebno: dve gumice, ukosnice, četka, lak za kosu i po mogućnosti malo kreme za oblikovanje. Hajde da počnemo!


Korak po korak uputstvo za pravljenje mašne punđe:

Uputstvo za mašnu punđu korak 1

Savršena početna tačka za mašnu punđu: duga kosa - šareno obojena kosa za dodatni efekat.

1) Počnite češljajući kosu pozadi i skupljajući je u visoki konjski rep.

one dam image
Dajte vašem konjskom repu dozu volumena sa puderom za volumen.

2) Zatim stavite drugu gumicu na gornju polovinu konjskog repa.

 

3) Držite konjski rep u jednoj ruci i držite ga pravo. Sa drugom rukom, podelite konjski rep u dva dela između dve gumice.

 

4) Postavite drugu gumicu na vrh prve i učvrstite ukosnicama.

 

5) Sada imate dve petlje: zategnite i oblikujte ih. Zatim, podelite donji deo repa u dva, stavljajući svaki deo ispred gumica: jedan na levu stranu, a drugi na desnu.

 

6) Ukrstite ove delove jedan preko drugog i uvijte ih na sredini mašne, gurajući krajeve ispod mašne, pozadi. Učvrstite ukosnicama.

one dam image
Učvrstite mašnu punđu ukosnicama kako bi obezbedili dugotrajnu postojanost.

7) Ako je neophodno, popravite delove kose kod gumica i učvrstite ih dodatnim ukosnicama.

 

8) Namestite vašu mašnu prstima i nalakirajte. Ukrotite leteće pramenove kremom za oblikovanje.

one dam image
Učvrstite vašu mašnu punđu lakom za kosu - i gotovi ste.

Istaknite se: mašna punđa u bojama duge

Uputstvo za mašnu punđu korak 5

Ovaj izgled je još lepši sa svetlo obojenom kosom - probajte kolor-blok efekat.

Ovaj stil je upečatljiviji sa svetlim bojama u kosi. Probajte ga sa kosom koja je ofarbana u jednu svetlu boju ili - još modernije - u kolor-blok stil. Sa ovim efektom, vaša mašna će biti u drugačijoj boji od ostatka kose, kao naša manekenka. Pogledajte njen ljubičasti koren i pink-crvene dužine i krajeve!

Za ovu frizuru u boji duge, biće vam potreban poseban paket boja koji sadrži dve boje. Važno zapamtiti kad se farbate kod kuće: najbolji rezultat će biti na plavoj boji.
 

 

 

Brinete bi trebalo da se konsultuju sa svojim koloristom kako da na najnežniji način postignu ovu šarenu frizuru. Možda će biti neophodno nekoliko poseta salonu da bi se posvetlila kosa i postigla ova živahna, svetla boja.