Žena sa minivalom
Oblikovanje kose | Minival

Volimo kovrdžavo: povratak trajnog minivala

Tačno je, dobar stari minival iz osamdesetih se vratio. Kako izgleda danas? Srećom, ništa nije kao pre! U 2018, minival dobija novi morski izgled - u boljem smislu. Otkrivamo vam kako izgleda novi minival i ko može da ga nosi

Kovrdžava kosa je atraktivna u 2018! Ovo je jedan od razloga zbog kojih se minival trenutno vraća u modu. Neuglađena kosa odiše boho izgledom i deluje opušteno - savršeno za jednostavne, prolećne stilove u trendu. Ali kako se postiže minival, kako ga negovati i da li će vam pristajati? Saznajte sve ovde!

Kako minival utiče na kosu

Plava žena sa minivalom

Minival daje svež prolećni izgled kosi - nije ni čudno što se ponovo vratio u modu.

Trajni talasi se ne mogu dobiti bez hemijskih sastojaka. Kao što samo ime kaže, trajna je trajna transformacija. Za vreme ovog procesa, određene veze u kosi se lome i učvršćuju se u novi talasasti oblik.
 

Postoje dve varijante: minival sa kiselinama i minival sa alkalnim preparatima. U prvoj, veze disulfida u kosi se nežnije lome, što znači da tretman može duže da traje. Alkalni minival koristi hemijsko jedinjenje visoke koncentracije.
 

Kako bi se zaštitila kosa pre minivala, postoje posebni proizvodi za negu pre minivala koji neguju i štite pojedinačna vlakna kose, na primer, sa keratinom ili kolagenom. Danas, tečnosti za minival u sebi sadrže negujuće sastojke kao što su svileni pigmenti koji ublažuju, hranljivu aloju veru ili amino kiseline koje neguju kosu dok se stavlja minival.
 

Kovrdže, talasi, volumen: sa minivalom sve je moguće

Žena sa osmehom i minivalom

Razbarušena kosa je ONO što privlači pražnju!

Mali uvojci ili veliki talasi - sve je moguće sa minivalom. Minival može da se stavi čak i na kovrdžavu kosu da bi kovrdže bile definisanije. Jedino ograničenje je u vezi sa dužinom: sa kosom dužom od 30cm je teže jer težina kose povlači kovrdže unazad. Kada je u pitanju tekstura: što je gušća kosa to je teže staviti minival. Sa tankom kosom je lakše jer se sa minivalom dobija na punoći i volumenu.
 

Minival je svestran: u zavisnosti od tehnike i debljine cilindra možete stvoriti volumen u korenu ili kovrdže u celoj kosi. Generalno, što je širi vikler to je slabija - i manje traje - kovrdža.
 

Nega posle minivala

Čak i sa novim, nežnijim minivalom, kosa treba intenzivno da se neguje posle tretmana. Posebni šamponi i balzami za oštećenu ili kovdržavu kosu štite tako da kosa ne postane krhka i slaba. Tretmani koji se ne ispiru su zgodni za brzu negu.
 

Jednom nedeljno, nanesite hranljivo pakovanje. Važno: sačekajte najmanje nedelju dana od stavljanja minivala da biste ofarbali kosu, kako bi sprečili oštećenje skalpa i kose.
 

Želite kovrdže odmah? Saznajte u našoj galeriji koje su frizure odgovarajuće za kovrdžavu kosu: