Žena sa minivalom
Oblikovanje kose | Minival

Ono što ste uvek hteli da znate o trajnom minivalu

Ova vesela frizura iz 80-tih se redovno vraća u modu. To je dovoljan razlog da pogledamo detaljnije ovaj trend i da odgovorimo na pet važna pitanja u vezi sa minivalom.

Nijedna druga frizura ne deli mišljenja kao trajni minival. Dok za neke, minival izgleda kao krpa, za druge predstavlja jedinstvenu priliku da se dobije fantastični volumen. Jedno je sigurno: žene poput Sare Džesike Parker iz serije „Seks i grad", Madona ili Kajli Minog su potvrdile da moderne žene mogu da nose kodvrže. Razmišljate o minivalu? Onda čitajte savete i trikove za uspešan rezultat.

Ko može da nosi minival?

Generalno, trajni minival je trend koji najviše odgovara ženama sa dugom kosom (do ramena ili dužom). Veoma duga (preko 30cm) i gusta kosa, nije prikladna za minival, jer kosa može da rasturi kovrdže koje će biti ispravljene i teške.

Da li trajni minival oštećuje kosu?

Iskreno: Trajni minival - baš kao farbanje i blajhanje - nije spa tretman za kosu. Kako bi se struktura kose promenila koriste ste hemijski sastojci koji čine kosu suvom i krhkom. Ipak: proizvodi za kosu se stalno razvijaju i nisu toliko štetni koliko i pre.

Kakva nega je potrebna kosi sa trajnim minivalom?

Naravno, kosa sa minivalom zahteva određenu negu. Trabalo bi da koristite šampone, balzame i maske sa oštećenu kosu, kao i one koji pomažu da se sačuvaju kovrdže i koji pružaju hranljive sastojke i zdravi sjaj. Savet: Perite kosu na tri četiri dana i koristite šampon za suvo pranje da kovrdže ne bi izgubile elastičnost i postale suve.

Koliko traje minival?

Nakon dve nedelje, trajni minival će oslabiti i kovrdže će izgubiti 20 posto svoje čvrstoće. Generalno, pretpostavllja se da će dobar minival trajati dva do tri meseca.

Kako da oblikujem minival sa izrastkom?

Ravan koren i kovrdžavi, lomljivi krajevi: kosa sa izrastkom i minivalom je sve samo ne prelepa. Dobar način da se sakrije razlika između ravnog izrastka i izuzetno kovrdžavih dužina je da se kosa uvije u velike viklere i da se ostavi da se osuši.

Otkrijte: Trajni minival

Povezani članci