Smeđi muškarac u sportskoj jakni, sa naočarima i kosom zalizanom pozadi sa obrijanom stranom koja sakriva početak povlačenja linije kose
Oblikovanje kose | Muškarci

Frizure za liniju kose koja se povlači: najbolji saveti i trikovi


Opadanje kose, proređena kosa, linija kose koja se povlači...i muškarci imaju svoje probleme sa kosom. U očaju, mnogi probaju razne proizvode iz apoteke, sprejeve u boji ili uzimaju u obzir transplantaciju kose. Ali ima mnogo prirodniji način da se reši ovaj problem: sa odgovarajućom frizurom! Imamo frizure za svakog muškarca.

Većina ne zna zbog čega dolazi do opadanja kose, koje može da zadesi čak i mlade muškarce. Muški polni hormon DHT je kriv za tu muku. On se razvija iz testosterona - i to je baš hormon na koji je kosa preosetljiva. Ako ima višak tog hormona, kosa brže opada, što se pojavljuje u obliku ćelavih delova i povlačenja linije kose. Kosa raste opet ali je mnogo tanja, sve dok ne ostanu samo malje - ili sasvim ne opadne. Kosa najviše opada u predelu slepoočnice i čela, gde je cirkulacija krvi slabija u poređenju sa drugim delovima glave.

 

Ne morate sasvim odustati od svoje kose samo zbog pojavljivanja udovicinog špica. Sa odgovarajućom frizurom sredićete sa stilom vašu liniju kose koja se povlači!

Frizure za liniju kose koja se povlači: oštro brijanje

Muškarac sa crnom kosom u odeći bež boje sa punom bradom i buzz cut frizurom koja odvlači pažnju od njegove linije kose koja se povlači.
© Schwarzkopf

Sa buzz cut frizurom pečati na glavi neće opstati.

Najjednostavniji način da se napravi stilizovan izgled sa linijom kose koja se povlači je nositi veoma kratku ili čak obrijanu kosu. Buzz cut frizura je poslednji spas za odmaklo povlačenje linije kose. Moderna, aktuelna frizura je savršeno efikasna kad je u pitanju prikrivanje ćelavih pečata. Tranzicija između obrijanih delova i delova bez kose je laka, jer je frizura veoma kratka koja čak dozvoljava skalpu da se vidi. Još jedan plus: nisu potrebni proizvodi za oblikovanje. Kako bi frizura zadržala svoj oblik, buzz cut se mora redovno podšišavati na dužinu od 3 cm. Možete to raditi kod kuće ali je bolje da se prepustite profesionalcu koji će pažljivo prikriti svaki pečat na vašoj glavi.

Frizure za liniju kose koja se povlači: kratko i slatko

Model u sportskom kaputu sa dužim gornjim delom kose i kratkim stranama koje prikrivivaju liniju kose koja se povlači.
© Schwarzkopf

Nema kose, tu je znanje: model pametno kombinuje liniju koja se povlači sa savršenom frizurom.

Još jedan način da se izađe na kraj sa linijom kose koja se povlači: odgovarajuće oblikovanje. Ako vam je kosa malo duža od obrijane? Onda ošišajte strane i ostavite dužu kosu na vrhu. Ova frizura pruža različite opcije oblikovanja kako biste se istakli. Jedna opcija: definišite kosu sa voskom ili gelom za špicastu frizuru, poput fudbalera Dejvida Bekama. Promenite frizuru češljajući šiške/prednji deo prema čelu. Neka bude natapirano i slojevito kako ne biste izgledali kao da pokušavate da sakrijete nešto. Budite spremni za liniju koja se povlači!

 

Ako imate gustu kosu na vrhu glave, pustite kosu da poraste i neka vam frizer ošiša šiške. Muškarac sa ravnom kosom može da nosi moderne Britpop šiške ležerno oblikovane preko lica. Momci sa kovrdžavom kosom mogu da probaju da ublaže undercut frizuru sa glatkom gradacijom od kraće do duže kose oko lica. Najbolje je imati šiške koje se sužavaju ka sredini - ovaj oblik je idealan za muškarce sa visokim čelom i linijom kose koja se povlači. Kada oblikujete, gurajte šiške ka čelu prstima. Puder za kosu pomaže da se stvori instant volumen koji čini kosu punijom a malo voska sa mat završnicom daje frizuri teksturu. Međutim, proizvodi sa visokim sjajem učiniće da kosa izgleda tanje.

Frizure za liniju kose koja se povlači: duga i zanimljiva

Muškarac srednijh godina nosi svoju prošaranu sedu kosu dužine do brade tako da pada ležerno preko njegove linije koja se povlači.
© Schwarzkopf

Duga kosa savršeno prikriva predeo oko linije kose koja se povlači.

Muškarci koji ne žele da odustanu od svojih lokni i dalje mogu izgledati muževno bez obzira na opadanje kose. Jedna opcija je da kosa pada preko slepoočnice sakrivajući liniju kose koja se povlači. Druga opcija je muška punđa. Muška punđa vezuje dugu kosu u visoki čvor. Iako ne sakriva liniju koja se povlači, ova frizura privlači svu pažnju na lice. Dodajte punu bradu na ovaj izgled i niko neće obraćati pažnju na zaliske na vašem čelu! Kako bi muška punđa izgledala najbolje, veći deo kose treba da bude gust i pun.

 

Savet za oblikovanje: oni koji su već iskusni u oblikovanju mogu dodati malo kreme za više volumena na vrh glave. To stvara moderan izgled koji će učiniti da delovi sa oslabljenom kosom nestanu u pozadini. Čak i puder za volumen predstavlja čudesnu negu, koja čini srednje dugu kosu modernijom i opuštenijom tako da se sasvim zaboravi na liniju koja se povlači.