Oblikovanje kose | Duga kosa

Čarobno duga kosa pomoću umetaka

Metoda za nadogradnju kose ima mnogo, a i razloga zašto biste poželeli dužu i gušću kosu. Proučili smo mnoge metode stavljanja umetaka i izvukli najbolje za Vas. Naravno pokazaćemo Vam na slikama kako neverovatne efekte umetaka koriste zvezda.

Ešli Simpson ne čeka da joj priroda podari dužu kosu. Ona kontroliše njenu dužinu i volumen.

Danas možete videti zvezdu poput Ešli Simpson kako korača crvenim tepihom sa kosom do ramena. Sutradan, čudo nad čudima, ona pozira sa impresivno dugom kosom koja izgleda da je izrasla peko noći. Kako se to desilo? Možda je u pitanju magija? Nije magija! Ma koliko mi voleli čarobnu lepotu, ne postoji ta čarolija koja može da učini da kosa izraste dvadeset centimetara za nekoliko dana! Međutim, nadogradnja kose može da načini ovaj čarobni trik. Da li biste želeli da Vam kosa bude duža, gušća i glamuroznija ili jednostavno želite da promenite frizuru? Nema problema! Sada postoje razne metode kojima možemo da pomognemo majci prirodi. Nadogradnja kose može učiniti da  Vam kosu bude duža i izgleda gušće. Pomaže i kada puštate kosu u prelaznim fazama. Apsolutno nema potrebe da čekate dok Vam kosa raste. 

Doneti odluku da želite nadogradnju kose je laka. Teži deo je odabrati metod nadogradnje. U suštini postoji tri vrste umetaka, umeci koji se kače, umeci koji se povezuju sa kosom i umeci koji se lepe za kosu. Razlikuju se prema vremenu koje je potrebno izdvojiti, ali i novcu, a i po trajnosti. Gledano sa svetlije strane, umeci mogu svakome koristiti ako mu je kosa duga barem deset centimetara. Sa praktične strane, prvo bi trebalo da odlučite koliko dugo želite da nosite umetke i da li želite da menjate frizure.

Umeci na kačenje

Da li volite da eksperimentišete sa kosom i svaki dan menjate frizuru? Da li želite da uštedite vreme i novac? Ukoliko je odgovor ‘da’ bar na jedno od navedenih pitanja onda su umeci na kačenje pravi izbor za vas. Ove umetke možete jednostavno zakačiti koristeći šnale i ukosnice. Ova metoda je nežna za Vašu kosu i nije zahtevna po pitanju vremena i novca. A najbolje od svega, ovaj metod ne zahteva profesionalnu pomoć. Možete sve uraditi kod kuće. Umeci na kačenje Vam dozvoljavaju da eksperimentšete sa različitim frizurama koliko god Vam je volja. Iz tog razloga, oni su fenomenalan izbor za sve koji nisu sigurni da li su umeci pravi stvar za njih. Pramenovi na kačenje se mogu ukloniti podjednako brzo kao što se i stavljaju u kosu.

Umeci koji se povezuju sa kosom

Povezivanje sa kosom je sjajno rešenje za sve koji žele dugotrajniju promenu frizure ili koji žele dužu kosu. Ovom metodom se zasebni pramenovi kose povezuju sa prirodnom kosom pomoću plastične ili keratinske baze. Ova metoda zahteva mnogo vremena i mora biti ponovljena na svaka četiri meseca, u zavisnosti od kvaliteta umetaka, rasta kose i nege kose. Iz tog razloga ovaj metod je skup. Ali takođe pruža predivne, dugotrajne rezultate.


Postoje tople i hladne metode povezivanja. Spajanje kose korišćenjem ‘ultrasound’ tehnike, kompresovanim vazduhom ili laserom su uobičajne viskokokvalitetne metode koje daju kosi veći volumen i dužinu. Pomenutom metodom, pramenovi se kače za metalne ili plastične cevčice. Pomoću posebnih pinceta, ove cevčice se potom pričvršćuju za prirodnu kosu. Pletenje je još jedna hladna tehnika povezivanja. To je klasična tehnika spajanja kose koja zahteva mnogo vremena, gde se manji ili veći pramenovi kose upliću u prirodnu kosu.

Pramenovi koji se lepe za kosu

Potrebno je manje vremena da se zalepi nekoliko pramenova istovremeno nego da se pojedinačno spojaju. Ovom metodom, nekoliko premenova sa zalepi odjednom ili su oni već ušiveni u traku koja se potom lepi u kosu. Time se više kose dodaje u jednom koraku. Loša strana je što ovi umeci nisu pričvršćeni poput umetaka koji se povezuju. Trebalo bi, takođe, da imate dovoljno prirodne kose da prekrijete veštačke spojeve na kosi. Naravno, lakše se primeti kompletan umetak koji nedostaje nego individualni pramen. Umeci se lepe na prirodnu kosu pomoću silikonskog lepka. Ovo je brz postupak, ali se umeci iz kose uklanjaju razređivačem.

Zvezde i trend umetaka za kosu

Umeci od prirodne ili veštačke kose?

Naravno, umeci bi trebalo da budu što sličniji po boji prirodnoj kosi. Za belce prirodna kosa evropljana ili indijaca je najbolji izbor. Indijska kosa je posebno cenjena jer je veoma malo ili nije uopšte bila izložena hemijskim tretmanima. Ne preporučujemo da koristite kinesku kosu. Kineska kosa je deblja od evropske i zbog toga je često izložena kiselinom kako bi se vlasi istanjile. Na žalost, takav tretman kiselinom čini kosu osetljivijom i manje izdržljivom. To takođe uništava prirodan sjaj kose. Dobro negovana prirodna kosa može definitivno biti ponovo upotrebljena. Iako je skuplja, prirodna kosa ima svojih prednosti. Na primer može biti bojena i nije toliko osetljiva na toplotu kao veštačka kosa.

Prednost veštačke kose je što je jeftinija, a odgovarajući je izbor za kratkotrajnu upotrebu. Istrenirano oko može lako da prepozna visokokvalitetne umetke od veštačke kose i postigne neverovatno prirodan izgled duge kose i volumena. Veštačka kosa se ne može bojiti. Međutim, veštačku kosu možete kupiti u više različitih nijansi. Boja koja se često preliva pruža veštačkoj kosi mogućnost da se menja u odnosu na osvetljenje i okolinu, na taj način čini još lakšim nalaženje veštačke kose koja se poklapa sa prirodnom.

Otkrijte: Tanka kosa