flower-crown
Oblikovanje kose | Leto

Venac od cveća u kosi

Letnje mlade, festivalske vile i hipici na odmoru pretvaraju svoje kose u prava cvetna polja. Prirodni najlepši ukrasi ne ukrašavaju samo drveća i polja, već čine da i vaša kosa cveta. Napravljen od nežnih pupoljaka ili sočnih cvetova - cvetni venac je pun pogodak za bilo koji izgled! Predstavljamo vam sjajne ideje kako da ga napravite sami

Ruže su crvene, ljubičice su plave... Reći čemo vam jednu stvar: Sa cvećem ste na pravom putu! Ali ne mislimo na buket (u vazni) ili na materijalu (za odeću), već mislimo na glavi. Dovoljno je priče, pređimo na delo: sa bela radom, gerberom i ostalim cvetovima zaista će vam kosa cvetati. Šareno cveće kao detalji će osvežiti bilo koju frizuru. S obzirom da želimo da vam se predstavimo u najboljem cvetnom izdanju, najbolji način da dekorišemo kosu je sa punim cvetnim vencem! Kako ga nositi? Od puštene hipi kose do nežnog stila sa pletenicom - zaradite najbolje komplimente sa ovim frizurama.

Pogledajte našu galeriju da vidite koje frizure najbolje cvetaju:

Cvetanje: Frizure sa cvetnim vencem

Uradite sami: Cvetni venac

Ne morate da imate cvećara da bi vam napravio cveće iz vaših snova. Otkrivamo vam jednostavan način da napravite sami cvetni venac. Sigurno ćete uspeti bez pomoći!

Šta vam je potrebno: žica, traka za cveće, klešta, cveće da pupuni (kao što je šlajer cveće ili grane) i vaše omiljeno cveće. Prirodno ili veštačko? Izaberite cveće od materijala koje prirodno izgleda ako hoćete da vam venac duže traje.

  • Korak 1: Obmotajte žicu oko glave da izmerite tačan obim. Isecite odgovarajući deo žice kleštima i zatim napravite čvor.

  • Korak 2: Zalepite traku za cveće žice. Ne samo da lepše izgleda već čini mnogo udobnije za nošenje.

  • Korak 3: Kako biste zakačili cveće na venac, isecite još jedan deo žice koji bi trebao da bude duži od prvog prstena od žice.

  • Korak 4: Sada je cveće na redu. Između ostalog idealna dužina za ovaj venac je oko 6cm. Jednostavno spustite peteljku prvog cveta na venac i dodajte malo zelenila. Vežite žicu kako bi ga učvrstili na prstenu. Ponoviti ovaj korak sa cvećem nekoliko puta dok venac ne bude završen. Na kraju isecite višak po krajevima. 

Još jedan savet: Ukoliko ne želite da bude previše cvetno, stavite nekoliko cvetova na pola venca i obmotajte lepu, šarenu traku oko ostatka žice. Između ostalog: stara traka za kosu takođe može da se koristi kao osnova za cvetni aranžman. Želite još veći i zapanjujući efekat? Za kraj, pažljivo nanesite lak za kosu na cvetove i dodajte malo sjaja.