short-hair-hairstyle-stars
Oblikovanje kose | Kratka kosa

Kratke frizure postaju živahne i bezobrazne

Zaboravite na puštanje duge kose! Kratke frizure su najnovi trend! Divlja kosa dodaje smelu notu modernoj frizuri. Jedna od najboljih prednosti novih frizura je jednostavnost. Nanesite malo pene za volumen i lak za kosu i dobili ste frizuru za tren!

Kratka kosa je bila zaštitni znak Agnes Dejn. Njena očaravajuća platinasto plava frizura je dovoljan dokaz da kratka kosa ne mora da izgleda muški ili da bude samo praktična. Želeli bismo da Vam pokažemo neke veoma interesantne osobe sa kratkom kosom.

Danas su kratke frizure za žene ne samo prihvatljive već i simpatične i drage. Prošla su vremena kada su žene sa kratkom kosom izazivale skandal. Stav se promenio posle prvog svetskog rata kako se slika o ženama menjala. Moderne ideje su prevagnule i ženska kosa i životni stil više nikad neće biti isti. Koko Sanel je bila jedna od utemeljivača mode kratke kose. Ne samo da je legendarna zbog još uvek obožavane male crne haljine već i zato što je aktivno promovisala žensku samostalnost. Gledajući kroz njene modne kreacije, to znači uska haljina i kratka frizura koja idu uz nju.

Kratka kosa oblikovana od strane Lanvina
© Getty Images

Kratka kosa oblikovana od strane Lanvina: Model sa dugim neuredno nameštenim šiškama

Današnji veliki dizaneri poput Lanvin, Šanel i Balmena vole da se kratke frizure slažu sa odećom na njihovim modelima. Teško da se mogao videti model sa urednom kosom na većini revija za jesen/zimu 2011. Frizeri su nastavili da skraćuju kosu. Najviše od svega, oblikovali su razuzdanu kosu u najpoželjniji izgled ove sezone, razbarušena piksi frizura sa energičnim šiškama. Trendseteri i sve više zvezda i poznatih širom sveta su se oprostili sa svojom dugom kosom i pridružili novom trendu nošenja kratke kose. Današnje žene vole kratke i bezobrazne frizure. Sve drugo može da prođe.

Pogledajte našu galeriju zvezda koje su odabrale nove kratke i jednostavne frizure. Ukoliko Vas ovo inspiriše da kratkoj kosi date nešto novo, nudimo Vam dosta saveta kako se pravi neuredna ali moderna frizura i zadržava to maštovito rasulo tokom dana.

Zvezde koje nose kratku razuzdanu kosu

Linkovi:

Blogerka Karla nosi modernu piksi frizuru i nastavlja da prikazuje najnovia modna otkrića. Kul! >> karlascloset.blogspot.com

Ovaj sajt ne nudi samo neobičan nakit za kosu, on Vas takođe usmerava na put dizajniranja sopstvenih detalja. >> byrddesigns.com