plug-hairstyles-for-short-hair
Oblikovanje kose | Kratka kosa

Podignute frizure za kratku kosu

Kratka kosa, grandiozna pojava! Od venčanja do letnjih zabava do roštilja - pozvani ste ali vam je potrebna inspiracija za oblikovanje kose? Ipak, kosa vam je kratka i mogućnosti su ograničene... Pogrešno. Predstvaljamo vam fantastične podignute frizure za kratku kosu: upletene, skupljene i veoma jednostavne!

Ovog leta će vaša frizura imati vodeću ulogu u vašem stajlingu! Od razbarušene frizure sa razdeljkom na sredini do popularnog boemskog šika ili sportskih pletenica (kao što su bokserske pletenice) u modernom atletskom stilu - moći ćete da uklopite modne trendove sa odgovorajućom frizurom.

Međutim, za vreme vrelih dana podignuta kosa je idealni izbor. Mislite da žene sa kratkom kosom nemaju puno mogućnosti za oblikovanje? Nije istina! Elegantne frizure su moguće i sa kratkom i sa srednje dugom kosom. Sara Polson je najbolji primer. Glumica stalno istražuje nove stilove i obnavlja svoj dugi bob. Od glamurozno uvijene do ležerno skupljene, njen kratki bob je kompletan. To nam potvrđuje naš apsolutni favorit među Sarinim izgledima za vrele letnje dane i noći: wob sa lažnim side cutom.

Još jedna od beneficija podignute frizure za kratku kosu: veoma je jednostavna za oblikovanje zahvaljujući kratkoj dužini.

Uputstvo korak po korak: Podignuta kosa ala Sara Polson

 

  1. Nanesite penu za volumen na kosu osušenom peškirom.

  2. Napravite niski razdeljak sa strane, nanesite zaštitu od toplote na kosu i osušite je. Umesto četkom pređite dužine prstima. 

  3. Zatim napravite nežne talase sa aparatom za kovrdžanje kose.

  4. Kada ste završili sa kovrdžanjem, pređite prstima opet kroz dužine i protrljajte ih kako bi talasi izgledali ležerniji. 

  5. Nanesite malu količinu gela za kosu na prste i oblikujte desnu stranu kose pozadi nekoliko puta - samo u korenu a ostavite krajeve koji će biti lepi i talasasti.

  6. Učvrstite kosu koju ste oblikovali pozadi ukosnicama, nanesite lak za kosu i gotovo!

Da li ste dobili inspiraciju za podignute frizure? Pogledajte našu galeriiju sa najboljim idejama za kratku kosu.

Podignute frizure za kratku kosu