Oblikovanje kose | Kratka kosa

Kratke frizure za talasastu kosu

Imate kovrdžavu kosu a razmišljate o kratkoj frizuri? Nema problema! Tvrdimo da je moguće imati obe. Saznaćete takođe kako da sačuvate kovrdže sa kratkom frizurom, kako da je isfenirate i oblikujete a da se sve uklopi

Tekstura kose ima izuzetno važnu ulogu kada je u pitanju izbor novog stila. Međutim, ne bi trebalo da nasednete na priče da vaša prirodna talasasta kosa ne može da bude kratka. To prosto nije istina. Kratke frizure mogu zaista da izgledaju fantastično sa talasastom kosom! A to nije jedina pozitivna stvar u ovoj kombinaciji talasaste i kratke kose. Evo još nekoliko prednosti na primer:

 
  • Zahvaljujući talasastoj teksturi, kratka frizura izgleda nežno i ženstveno.

  • Samo zato što je kratka kosa, nema potrebe da izbegavate volumen. 

  • Frizura je lagana i prijatna.

  • Izgled je fleksibilan: možete da naglasite talase ili da skupite kosu.

  • Veoma je praktično: pranje, feniranje i oblikovanja zahteva malo vremena.

Uskoro ćete pronaći vaš omiljeni izgled! Predstavljamo vam najlepše frizure za talasastu kosu u našoj galeriji:

Kratke frizure za talasastu kosu

Ukratko: Saveti za talasaste kratke frizure

Šišanje
- Talasasti volumen može da se smanji sa blago stepenastom kosom. Tako će kosa nežno lepršati oko lica i neće ga progutati.

- Strane i kosa na potiljku mogu da budu veoma kratke. Međutim, kosa na vrhu treba uvek da ostane malo duža. Na taj način se ističe lepota talasa i otvaraju se brojne mogućnosti za oblikovanje.

Feniranje
- Dodatak difuzera podiže kosu dok je suši davajući dodatni volumen. Talasi su jasno definisani i ne mrse se.

- Da li želite da poravnate kosu? Onda nanesite penu i osušite okruglom četkom. Manja četka je takođe odgovarajuća jer možete da uvijete i kraće delove kose kako bi lakše poravnali celu kosu. Ukoliko je moguće, pređite sa aparatom za ispravljanje kose svaki pramen pojedinačno. Nanesite lak za kosu i gotovi ste!

Oblikovanje
- Kratka kosa u mokrom izgledu može da izgleda super moderno ili veoma elegantno u zavisnosti od oblikovanja. Kada je kosa puna gela na primer, talasi se bolje oblikuju i frizura izgleda lepršavije. S druge strane da bi se ukrotile kovrdže jednostavno očešljajte kosu ravno sa strane.

- Da bi bilo drugačije, možete da napravite precizan razdeljak sa strane koji sam po sebi čini veliku promenu.

- Međutim, možete ciljano da definišete pojedinačne pramenove i da ih uklopite u vaš celokupni stil. Gel za kosu za sjaj daje posebno lepe rezultate.

- Ukoliko se kovrdže deformišu možete naneti šampon za suvo pranje ili puder za volumen za dodatnu punoću.

- Šnale, broševi i trake za kosu služe da frizura izgleda zanimljivije i da pomognu kosi kad joj je loš dan!