Žena sa crnom kratkom kosom
Oblikovanje kose | Kratka kosa

Kratke frizure: kratko i slatko

Elegantne, androgene, ležerne, seksi – kratke moderne frizure su raznovrsne. Kratka frizura pruža razne varijante i privlači pažnju. Otkrivamo vam prednosti šišanja i značaj dobrog oblikovanja

Žena sa plavom buzz frizurom

Direktno sa ulica Njujorka: buzz frizura izgleda još modernije ofarbana u plavu boju.

Mnoge žene brinu da će sa kratkom frizurom izgledati muškobanjasto. Međutim, kratke frizure mogu biti veoma seksi, ženstvene i pružaju nekoliko varijanti oblikovanja. U 2017. godini, kratke frizure su veoma u modi. Drastične, u trendu i šarmantne - sve ove karakteristike se oblikuju u jednu frizuru.

Moderna kratka frizura pristaje svim uzrastima i bojama kose. Kratko je idealno za tanku kosu jer daje mogućnost da se dobije na volumenu bez puno feniranja. Važno: kratka frizura treba uvek da se izabere prema karakteristikama koje najbolje pristaju licu i obliku glave nosioca.

Zašto kratka frizura?

Niste sigurni da treba da pređete sa duge na kratku kosu? Evo nekoliko dobrih razloga zašto:

  1. Kratka kosa je znak samopouzdanja: posebno na poslu, žene sa kratkom kosu deluju ozbiljno i jako.

  2. Kratka kosa je dinamična: sa modernom kratkom frizurom osoba koja je nosi izgleda pametno i oprezno - tako će vas ostali doživljavati.
.
  3. Kratka kosa je višestruka: kratka kosa se neverovatno menja - ne samo način šišanja već i način oblikovanja. 

  4. Sa kratkom kosom pogled se fokusira: pogled pada na vaše lice ili vrat - ili na vaš jarko crveni karmin ili atraktivnu ogrlicu.

  5. Kratka kosa je moderna: uživajte u letnjem povetarcu - nema više znojenja ispod duge kose.

  6. Kratka kosa je mladolika: ako se oblikuje adekvatno - na primer u moderan kif sa volumenom - kratka kosa može da vam skine nekoliko godina.

  7. Kratka kosa daje svežinu: ako je kosa oštećena, ponekad samo radikalno šišanje može da pomogne. Ili vas možda čekaju životne promene - nova kratka fizura može da vam da vetar u leđa
Žena sa neuglađenim lobom

To je savršena alternativa za veoma kratku kosu: moderan neuglađeni lob kao što je viđeno u Njujorku.

Ako imate veoma dugu kosu probajte kraću frizuru u nekoj od bob verzija u ponudi. Trenutno je veoma moderan dugi bob ili „lob”: zašto da ne probate natapirani lob ili neuglađeni lob?

Kratka kosa: kako je oblikovati

Žena sa oblikovanom kratkom frizurom.

Najbolji aksesoar za svaku kratku frizuru? Osmeh na licu!

Samo zato što je vaša kosa kratka ne znači da ne možete da menjate frizuru svaki dan! Ukosnice i šnalice pomažu da se vaš izgled menja, a aksesoari poput traka za kosu pružaju nove varijante.

Kratka frizura sa trakom za kosu

Trake za kosu se trenutno vraćaju u modu.

Nakon pranja, koristite penu za bolju postojanost. Zatim osušite kosu koristeći okruglu ili ravnu četku. Profesionalni savet za više volumena u korenu: koristite tanak plastični češalj da češljate koren na gore dok ga sušite fenom.

Za krajnju postojanost koristite malo laka za kosu ili spreja za sjaj. To će vam pomoći da sačuvate oblik do sledećg pranja. I, za brzopotezno osveženje i više volumena, koristite šampon za suvo pranje.