Žena sa crnom kratkom kosom
Oblikovanje kose | Kratka kosa

Kratka kosa: od obrijane do kose dužine do ramena

Recite zbogom dugoj kosi! Sve više i više žena se opredeljuju za kratku kosu. Zašto? Jer su kratke frizure veoma moderne i pre svega praktične i jednostavne za održavanje. Spremni za promenu? Pogledajte onda našu galeriju sa prelepim kratkim frizurama koje mogu da vas inspirišu i saznajte koja frizura najbolje pristaje vašem licu

Istina je: ošišati se na kratko može da zvuči strašno - ali nije! Moderne frizure mogu da transforimišu, da otkriju lice i da vam daju samopouzdanje. Prevaziđen je stereotip da ćete s kratkom frizurom izgledati kao dečak. Ako je potrebno, uvek možete da dodate malo ženstvenosti sa jarkim crvenim ružem, zanimljivim minđušama i brojnim aksesoarima za kosu. Setite se ikona stila poput Jeane Seberg i Tvigi: dve šarmantne žene sa kratkom kosom koje su postale simboli jedinstvene lepote. Jedno je sigurno: sa kratkom frizurom, vaše lice će doći do izražaja s obzirom da se ističu crte lica. Najbolja stvar? Kratka kosa pristaje ovalnom, četvrtastom, okruglom licu: neophodno vam je samo da nađete odgovarajući oblik. Pre svega žene sa tankom kosom treba da razmisle o promeni jer frizure kao što su bob, paž mogu da naprave čudo sa volumenom.

Kratka kosa: novi izgled, novi život

Poznato je da se frizura često menja usled raskida ili teških trenutaka u životu. Velike promene u životu su ideala prilika za novi izgled ili jednostavno ohrabre za šišanje. Istina je da je „novi izgled, novi život", kratka kosa može sasvim da promeni izgled i da unese svežinu u vaš život. Sa novom kratkom frizurom, možete bukvalno da započnete novi period u vašem životu.

Korak po korak do kratke kose

Važno da znate: ne prave se sve frizure na isti način. Piksi i bob su dva različita sveta - osim što imaju sasvim različite dužine. Prema tome, ako niste spremni za radikalne promene - na primer, za buzz cut - onda pređite u željeni izgled postepeno, prolazeći kroz različite frizure. Prelazne frizure su veoma zgodne kad se prelazi u kratku frizuru.

Koja kratka frizura vam najviše odgovara?

Još niste sigurni koja kratka frizura vam odgovara? To zavisi od različitih faktora. Da li ste rok tip? Da li pratite trendove? Ili volite klasični stil? Veoma je važno: kratka frizura treba da odgovara vašoj ličnosti ili da je istakne. Odgovarajuća frizura zavisi takođe od vašeg oblika lica. Na primer, kratke frizure koje odgovaraju okruglim licima možda nisu i za ovalna lica. Evo neka zlatna pravila:

Okrugla lica: Asimetrična piksi frizura puna volumena će izdužiti okruglo lice.

Četvrtasta ili ugaona lica:
Neuglađeni bobovi odgovaraju ugaonim licima jer slojevi ublažuju četvrtastu bradu i šiške prekrivaju četvrtasto čelo.

Ovalna lica:
Žene sa ovalnim licem mogu da nose skoro sve kratke frizure. Savet: sa asimetričnim šiškama svaka kratka frizura izgleda ženstvenije.

Srcasta lica:
Bob sa asimetričnim šiškama i talasaste dužine će pružiti ravnotežu srcastom licu.

Otkrijte kratke frizure u različitim dužinama u našoj galeriji. Od radikalne do nežne varijante, ima ponešto za svakoga.

Galerija: Kratke i kraće verzije frizura.