Žena sa calligraphy cut-om i naočarima.
Oblikovanje kose | Frizure u trendu za 2018

Calligraphy Cut frizura: savršena frizura za tanku kosu

Doviđenja makaze, zdravo kaligrafu. Novi alat donosi revoluciju u šišanju i izvlači najbolje iz ravne, tanke kose. Sa calligraphy cut-om kosa postaje odmah puna volumena i zdrava.

Šta je „calligraphy cut”?

Žena sa calligraphy cut frizurom i džins jaknom i minđušama

Calligraphy cut pruža volumen tankoj kosi

Dame: ako imate tanku kosu, slušajte. Postoji novo rešenje za vaše probleme sa kosom! Calligraphy cut: nije samo stil lepog pisanja, već i nova, specijalna tehnika šišanja u kojoj frizer seče kosu nožem umesto makazama. Koristeći nož, koji se zove kaligraf, kosa se seče pod uglom od 21-stepen. Sečenje pod tim uglom mnogo manje šteti kosi, čini je lepšom, jačom i punom volumena.

Kaligrafski nož ostavlja mnogo veću površinu šišanja, što znači da kosa može bolje da primi proizvode. Pomisite na sečenje stabljika svežeg cveća: to je isti princip. Uvek se seku pod malim uglom što omogućuje da duže ostanu sveže. U calligraphy cut-u, površina za šišanje je veoma glatka, a to znači da rascvetani krajevi nemaju skoro nikakve šanse. U suštini, calligraphy cut zatvara kosu i štiti je.

Odakle potiče calligraphy cut?

Kaligrafski nož je osmislio nemački frizer Frank Brorman. Razvio je alat i predstavio ideju na nemačkoj verziji TV realitija za preduzetnike i izume „Shark Tank”. I pobedio je! Od tada, ova tehnika je napravila pravu revoluciju u šišanju. Calligraphy cut frizure se sve više i više pojavljuju na menijima svetskih frizerskih salona.


Da li je kaligrafsko šišanje skuplje od običnog šišanja?

Da. Otprilike je cena u proseku za 1000-1500 RSD skuplja od obične frizure. Takođe treba malo više vremena s obzirom da se kosa deli u sekcije koje su tanje tokom šišanja kako bi se postigao savršeni rezultat. Ali ima i dobrih vesti: za žene i za one sa dužom kosom, calligraphy cut frizura će trajati duplo duže nego obična frizura. Muškarci će uživati u svojoj kaligrafksoj frizuri dve nedelje duže nego sa običnom frizurom.


Za koga je osmišljen ovaj način šišanja?

Dve moderne žene sa calligraphy cut-om

Calligraphy cut traje duplo duže nego obično šišanje.

Idealan je i za žene i za muškarce sa tankom, slojevitom i slabom kosom. Njima će prijati volumen koji pruža calligraphy cut. Takođe se preporučuje ljudima čija je kosa sklona cvetanju. Čak i onima sa zdravom kosom će prijati ova tehnika šišanja. 


Ove frizure su idealne za calligraphy cut

Kaligrafsko šišanje je moguće ako je dužina 2.5- 3.80 cm, tako da odgovara svim dužinama. Ove frizure najbolje idu uz ovu tehniku:

 

 • Bob
  Karakteristika boba je njegova punoća i volumen. Tanka kosa ga ne bi dočarala jer ne bi savršeno padala - sve do sada! Calligraphy cut može da napravi sve vrste savršenog boba.

 • Veliki talasi i šiške poput Brižit Bardo
  Zamislite sliku ove francuskinje iz snova i prvo što pada na pamet su njene prelepe, guste lokne i zanimljive šiške. To je stil pun volumena. Kaligrafska tehnika može to da postigne.
   
 • Zalizani stil
  Volumen nije neophodan za kovrdžave frizure. Calligraphy cut takođe pravi čuda sa zalizanim izgledima koji zahtevaju izuzetno glatku kosu. Veoma duga kosa bez rascvetanih krajeva će izgledati glatko, sjajno, elegantno i seksi.