Oblikovanje kose | Gel za kosu

Spas za kosu: Proizvodi i saveti za oblikovanje kose

Nemojte se više skrivati! Loš izbor frizura više ne treba da Vas deprimira. Umesto toga, samo poslušajte naše korisne savete i koristite par prozvoda za oblikovanje kose, pribor za oblikovanje kose kao i nakit za kosu. Tako je tanka linija između problema sa kosom i umetničke frizure

Proizvodi za oblikovanje kose

Ova delimično vlažna frizura podrazumeva da je gelom za kosu začešljana unazad kosa iznad ušiju. Ostatak kose slobodno pada dole

Potrebni proizvodi za oblikovanje kose:

Glavnina rešenja za problem je gel za kosu. Gel je pogodan jer potpuno menja Vašu frizuru u vlažnu i uglađenu. Brzo i bez pomuke, gel pravi trendi mokri izgled kose, koji odgovara kosi bilo koje dužine i oblika. Pomoću dosta gela za kosu napravite „potpuni mokri izgled“. Razmažite gel na oba dlana i potom nanesite proizvod na kosu. Potom češljem ravnomerno rasporedite gel od korena ka krajevima. Možete, ako želite, naneti gel samo na jednu stranu glave, najbolje onu gde ste napravili razdeljak po strani, pre neko što začešljate kosu unazad u imitaciju undercut frizure. Ako je moguće, operite kosu šamponom uveče ili bar raščešljajte kosu da biste izbacili ostatke gela.

Potrebni pribor za oblikovanje kose:

Pravljenje kovrdža je efektivan način da se zamute linije problematične kose. Kovrdžava kosa se čini kraćom, i linije frizure koja Vam se pre nije sviđala više se ne vide. Nanesite sredstvo za zaštitu od toplote pre korišćenja figara ili papilotni i fena. Prstima napravite željeni izgled nesređene kose. Pomoću voska za kosu možete naglasiti pojedinačne pramenove ili krajeve kose.

I suprotno rešenje može biti dobro. Tada je kosa potpuno ispravljena, pomoću prese za kosu ili pribora za feniranje i ispravljanje kose (obavezno ćete morati malo da eksperimentišete sa takvim proizvodom). Vrlo je verovatno da će nova frizura izgledati bolje sa potpuno ispravljenom kosom. Ravna kosa može promeniti Vaš izgled dovoljno tako da se pomirite sa novom frizurom.

Dodaci i nakit za kosu:

Proizvodi za oblikovanje kose

Pravljenje nesređenog izgleda kose može biti efektivno a jednostavno rešenje za Vaš problem sa kosom. To bi zamaskiralo problematičnu frizuru koja Vam se ne sviđa. Za završni dodir, pričvrstite šiške sa strane ukosnicama ili trakom za kosu

Spas za kosu je dostupan i u vidu raznih traka za kosu, ukosnica i gumica. Ali ako Vam kosa nije dovoljno duga u nivou ušiju, prosto kosu pričvrstite iza ušiju ukrštenim ukosnicama. To je pogodno i za vrlo kratku kosu. Da bi Vam kosa bila poslučnija, nanesite malo voska za kosu.

Mislite da Vam je kosa previše duga za Vaš tip lica, ili Vam se uopšte ne sviđa frizura? Sakupljanjem kose u rep uvek ćete rešiti takav problem, brzo i jednostavno. Mogli biste kosu sa strane da vežete trakom za kosu ili maramom. Lakom za kosu učvrstite traku za kosu i sav nakit za kosu da bude na svom mestu.

U ovom spotu, vrhunski stilista Armin Morbah pokazuje kako možete promeniti svoj izgled u potpunosti pomoću dodataka i nakita za kosu.

Video: Kako poboljšati podignute frizure nakitom za kosu