Pogled iz profila smeđe žene s punđom u beloj bluzi
Oblikovanje kose | Frizure u trendu za žene

Sve o klasičnoj punđi

Punđa je uvek u modi i prikladna je za svaku priliku - od razgovora za posao do romantičnog sastanka. Pratite naše jednostavno korak po korak uputstvo za savršenu punđu 


Želite frizuru koja će ostaviti dobar utisak? Nemojte tražiti više od klasične punđe. Punđa ili visoki čvor, dobila je ime po francuskom izrazu za punđu oblikovanu na potiljku. Punđa je jedna od najpoznatijih podignutih frizura zahvaljujući svojoj večnoj lepoti. Nosite je nisko za elegantni i klasični izgled ili oblikujte je visoko i razbarušeno za moderniji izgled. Pratite naše jednostavne savete za pravljenje punđe:


Punđa napravljena kod kuće

ChignonsZiechenfläche1

Na poslu ili na razgovoru za posao: uvek ćete izgledati prikladno sa punđom.

  1. Pre oblikovanja, nanesite malo pene, šampona za suvo pranje ili pudera za volumen na koren kako bi dali više postojanosti i volumena vašoj kosi.

  2. Za još veći volumen, lagano očešljajte kosu pozadi u konjski rep

  3. Jednostavna verzija: Uvijte konjski rep nekoliko puta u spiralnu punđu, učvršćujući ukosnicama tokom uvijanja.

 Alternativna varijanta: Blago natapirajte konjski rep.
  4. Učvrstite kraj repa sa tankom gumicom i ugurajte ga ispod gumice koja će držati vaš rep i stvoriti petlju. Zakačite kraj gumice čvrsto u kosu i lagano otpustite dobijenu punđu

Učvrstite punđu sa puno ukosnica i lakom za kosu kako biste obezebedili izgled koji će trajati ceo dan ili noć


  5. Za dodatnu dozu glamura, nanesite sprej za sjaj na vašu gotovu frizuru za zavodljivi sjaj


  6. Ublažite izgled lagano puštajući pramenove kose iza svakog uveta i linije kose kako bi uokvirili lice


Gde nositi punđu

Pogled s leđa smeđe žene koja nosi elegantnu, nisku punđu

Elegantna, niska punđa je savršena za specijalne prilike.

Imate razgovor za posao ili večeru sa vašim budućim svekrom i svekrvom? Punđa je baš odgovarajuća frizura za sve situacije koje zahtevaju malo više uglađenosti. Ili moža imate romantični sastanak, promotivno veče ili venčanje, punđa će vam obezbediti elegantni izgled bez napora za vaše značajno dešavanje - probajte nisku punđu za garantovani glamur. Ako nije dovoljno jasno, punđa će odgovarati svakoj posebnoj prilici! 

Punđa: definicija

Punđa je striktno definisana kao frizura u kojoj je kosa uvijena u čvor na potiljku. Ime potiče od francuskog izraza „chignon du cou”, koji se prevodi kao „punđa na potiljku” ili „čvor na potiljku”. Danas, i druge varijante ovog stila pa čak i visoki čvor se nezivaju punđom.