short-pony-long-hair
Oblikovanje kose | Frizure u trendu za žene

Izgled u trendu: Kratke šiške sa dugom kosom

Suprotnosti se privlače - uspešan koncept koji se primenjuje i na kosu! Kratke šiške sa dugom kosom preovladava među trendseterkama. Otkrivamo kako se nosi ovaj moderan stili i šta je važno, u smislu šišanja i oblikovanja, kako bi se izvukle sve prednosti ovog stila

Više nego dobra kombinacija: Neki ih godinama nose dok drugi i ne odustaju od njih, dok se drugi brzo promene i izbegavajuj ih. Šiške su predmet razdora. Mi se zalažemo za siške - jer verujemo da šiške pre svega prikrivaju mane. 

Prednosti frizure sa šiškama:

  • Skratiti malo šiške može zaista da promeni vaš izgled - a da ne poremetite dužinu kose.
  • Sa šiškama cela frizura izgleda nežnije i sa puno više volumena.
  • Šiške ublažuju nedostatke.
  • Šiške mogu takođe da sakriju visoko čelo i da nadomeste dužu bradu.
  • Idealne su da se istaknu oči i jagodice.
  • Bore se stvaraju na čelu? Šiške ih lukavo uklanjaju i podmlađuju vas.

Šta bismo mogli da kažemo protiv šiški? Ok, postoje dve činjenice koje ne možemo da negiramo: Kako bi frizura uvek bila savršena i negovana šiške moraju često da se skraćuju i oblikuju, a to znači da zahtevaju više vremena za oblikovanje, sušenje i tako dalje. Ali nije tako loše. Sa našim savetima i vi ćete bite za šiške i nećete se predomisliti...

Predstvaljamo nove dužine u trendu za šiške: Nežne kratke

© Fairchild Archiv

Kratke šiške i duga kosa su drim tim! Odgovarajući partner: Upadljive obrve

Trenutno naša omiljena dužina su mikro-šiške. Nisu previše kratke i definitivno nisu previše dugačke: Idealno je ako postoji jedan vidljivi razmak između obrva i krajeva. Moderno je takođe naglasiti obrve. Šiške su oblije na stranama tako da prelaz između duge kose i krajeva neprimetan. Sto se tiče duge kose: Ovo je neophodno znati za modernu frizuru sa šiškama. "Suprotnosti se privlače", to je moto. Kosa treba da bude najmanje dužine ramena i oblikovana u neuglađeni stil. To je pravi hit!

Kome najbolje pristaju nežne kratke šiške?

Generalno, važi sledeće: Šiške najbolje pristaju oblim licima ili licima sa visokim čelom. Ali sa odgovarajućim savetima, šišanjem i oblikovanjem svaka žena može da ih nosi. Za okrugla lica preporučuje se malo duže, stepenaste šiške dok oštrim licima više odgovaraju kraće šiške. Pazite ako imate nisko čelo - kratke šiške mogu da izgledaju napadno i da poremete vaše proporcije. 

Koja tekstura kose odgovara kratkim šiškama?

Ravna kosa je najbolji izbor za kratke šiške. Ali kombinacija dugih talasa sa šiškama ima svoj šarm - a svakako možete da se predomislite i da poravnate kosu sa aparatom za ravnanje. 

Kada bi trebalo da se izbegavaju kratke šiške?

Ukoliko imate prirodne kovrdže ili lokne savetujemo vam da izbegavate ovu frizuru. Šiške nisu dobro rešenje ukoliko imate izražajan zvrk u kosi. Jer je veoma teško da se oblikuje. Zapamtite: Zvrk uvek pobeđuje!

Kako se oblikuju kratke šiške?

Kratke šiške sa kratkom kosom su pravi hit ali zahtevaju veoma negovanu kosu. Previše posla. Sa dugom kosom možete biti opušteniji. Ili razuzdani! Neuglađeni stil se podudara sa ležernim etno stilom koji je veoma moderan trenutno. Naravno šiške mogu biti deo tog nemirnog stila. Koristite suvi šampon za volumen pre svega sa tankim šiškama!