Model sa hygge frizurom
Oblikovanje kose | Frizure u trendu za žene

Novi trend koji stiže direktno iz Danske: higi kosa

Da li ste čuli za novi zanimlji trend ove godine? Svi pričaju o „hygge" kosi, danski trend koji je opušteniji nego bilo koji drugi. Saznajte šta podrazumeva ovaj danski trend i kako izgleda.

 

Reč „hygge" na danskom znači „udobnost". Opisuje opušteni skandinavski život koji je trenutno hit u modi i u nameštaju - a sada i u kosi.
Higi kosa ima sve što treba da bi postala naš apsolutni favorit za trendove iz 2017. Pre svega zato što je je veoma jednostavna za oblikovanje. Blogerke kao Pernil Tejsbek su prikazale koliko je moderan ovaj trend: pristaje mladim ženama pogotovo onima koje vole skandinavski stil - miks čistih, ravnih linija i modernih komada odeće. Ipak, osim ako niste umetnik i ako ne radite u stvaralačkoj industriji, bi trebalo da izbegavate ovu frizuru u kancelariji: u pogrešnom kontekstu može da izgleda previše opušteno.

Kako izgleda higi kosa

Kada je u pitanju boja, što prirodnije, to bolje. Ništa nije toliko važno u ovom trendu kao što je dobra boja. Idealni su pramenovi koji ističu prirodnu boju ali kojima nije potrebno stalno dorađivanje. Najprirodniji pramenovi su oni postignuti tehnikom bojenja balajaž. Da li vam raste izrastak? Super! Izgledaćete kao da vas je dotaknulo sunce a to je tačno ono što „higi" stil podrazumeva. Ponovite boju kada vi hoćete, a ne kada vam koren to zahteva. Zar nije super?

Kako da oblikujete higi kosu

Kada je u pitanju higi stil, ključ svega je „prirodnost". Srećom, sa ovim trendom, možete da zaboravite na sve komplikovane pribore za oblikovanje. Sve što treba da radite jeste da negujete kosu jer iako može da izgleda opušteno, ne treba da deluje neuredno. Kada perete kosu, koristite hranljivi šampon i balzam i negujte krajeve jednom ili dvaput nedeljno sa tretmanom. Za savršeni izgled, pustite da se kosa osuši prirodno, nema potrebe da je fenirate. Savet: da biste napravili talase u kosi, ispletite pletenicu na mokru kosu zatim je raspletite kad se osuši. A ako ipak odlučite da ne nosite puštenu higi kosu, samo je uvijte u ležernu punđu na vrhu.