Mlada devojka crvene kose
Oblikovanje kose | Frizure u trendu za žene

Najbolje u Boho stilu: naše top 3 omiljene frizure


Šiške, boje, moć cveća: kao deo trenutnog oživljavanja 70-tih, boemski stil slavi svoj povratak. Ovaj ležerni stil iz sedamdesetih je pre svega predivno ženstven. Otkrivamo vam koje frizure se uklapaju sa atraktivnim hipi šik izgledom.

 

Stil života se pretvorio u modni stil: boho izgled potiče iz potkulture Češke: - puno kreativnih i opuštenih slobodnih duša koje su otvoreno odbile društvene norme u 19 veku. U ludim 70-im, njihove vrednosti su se preporodile, a hipi decenija je ozbiljno uticala na boho izgled. Obavezno: lepršavi materijali, jarke boje i ležerne siluete. Danas, ovo oživljavanje stila iz sedamdesetih je stub festivala u kojima je boho stil veoma aktuelan. Boho autfiti odišu nonšalantošću i nezavisnošću. Boho frizure takođe imaju nešto posebno u njima. One su ženstvene, ležerne i tako moderne (opet!) - i viđene su na svakom festivalu. Obožavamo ovaj izgled! Evo najlepše boho frizure:


Boho stil: umotano i moderno

Devojka u prirodi sa frizurom u boho stilu
© Stocksy

Prelepa kombinacija: luksuzni šešir savršeno se uklapa sa dugom, talasastom hipi kosom.

Duge, ležerne šiške su ključni deo izgleda iz sedamdesetih. A danas, kao i onda, omiljeni način da se nosi duga, prelepa hipi frizura je neuglađena, često kombinovana sa razdeljkom na sredini i blagim talasima. Trendeseteri ukrašavaju svoje frizure JEDNIM aksesoarom iz sedadmdesetih: maramom, koja se nosi vezana oko glave poput pola turbana - izgled koje će dobiti najviše poena u boho stilu. Fini materijali poput svile pružaju prefinjenu crtu i vode ovaj izgled pravo na vrh modne lige. Ali to nije sve: ova frizura je idealan način da se izborite sa lošim danima za kosu.

Boho stil: prednosti šiški

© EyeEm

Duge šiške = boho vibracije, zagarantovane

Stil iz sedamdesetih je sav u fronclama, fronclama, fronclama: čak i u kosi! Baš tako: šiške. Teške, duge šiške koje pomalo prelaze obrve su veoma tražene na listama frizura. Bilo da se feniraju ispod ili sa strane, duge šiške u boho stilu su veoma atraktivne. Ukombinovane sa dugom kosom izgled je klasičan i žentstven. Više volite ekstravagantan, super moderan stil? Nosite šiške sa srednje dugom kosom. Važno: kosa u Boho stilu ne bi nikad trebalo da bude zalizana. Uvek pustite nekoliko pramenova da bi izgled bio prelepo neuglađen.

Boho stil: Čarlijevi anđeli

Mlada žena koja nosi naočare
© Stocksy

Seksi ali ipak anđeoski: stepenasti, izgled sa velikim volumenom je omaž ikonama stila iz sedamdesetih.

Kosa poput Fare Foset: ikone stila iz sedamdesetih koja je postala poznata sa kultnom TV serijom Čarlijevi Anđeli - i njena frizura je i dalje jedna od najpoznatijih svih vremena! Zaštitni znak ove božanstvene glamurozne kose? Veći volumen, beskrajni slojevi koji idu ka spolja i kosa koja je dužine do ramena ili duža. Danas, mnogo blaže verzije dominiraju ovi trendom: veliki volumen ostaje ali je izgled mnogo prirodniji i lakši. Generalno, kosa je blago talasasta sa finim slojevima - moderan uvijeni šeg ili kraća frizura sa slojevitim šiškama, obe pružaju idealnu osnovu za ovaj izgled.