Žena duge smeđe kose oblikovana u duhu 60-ih godina
Oblikovanje kose | Frizure u trendu za žene

Blog Trendovi: Era mop top frizure


U blogosferi ne morate dugo da tragate za pečurkama. Naravno mislimo na pečurka frizure. Frizura je takođe poznata kao pečurka, šerpa ili Bitls frizura. Kako god da je zovete, ta frizura je nova moda među blogerkama širom sveta. Retro frizura je u modi – i mislimo da sjajno izgleda!

 

Postao je miljenik blogosfere; kul je, nonšalantan i veoma vedar. Ne, ne pričamo o Vašem budućem izabraniku već o ovosezonskom trendu. Trend oživljava legendarnu frizuru Bitlsa u kratkoj i dugoj varijanti. Karakteristike su okrugao oblik i duge šiške. Frizura izgleda precizno zato što prekrivajuća kosa nije stepenasta. Ovo takođe daje frizuri tipičan “pečurka” izgled. Ravna kosa je posebno pogodna za pečurka frizure. Oblikovanje ne zahteva mnogo vežbe. Jednostavno prevlačite kosu ka unutra preko ravne četke dok je fenirate. Ne zaboravite da nanesete penu za oblikovanje kose! Dodajte lični pečat naglašavanjem pojedinačnih pramenova šiški trunkom voska za kosu.

Mop top: Od svinga šezdesetih do novog milenijuma

Ležerna frizura se prvi put pojavila šezdesetih godina. Njeno pravo ime je “frizura sa pet tačaka”. U savršenom slučaju, kosa pada u jednakoj dužini sa krune glave ka pet tačaka. Trendseteri tih davnih vremena su bili top model Pegi Mofit i tvorac mini suknje Meri Kvant koja je izuzetno doprinela brzom uspehu mop top frizure.

Mop top se vratio na velika vrata! Jedan od najvećih fanova ovog stila je Erin Laura Perez Hagstrom iz Kalifornije. Na svom blogu pod nazivom “Calivintage”  ona redovno izveštava o trenutnim retro modnim trendovima. Nismo iznenađeni što je prihvatila mop top frizuru koja se savršeno uklapa uz vintidž retro odeću sa njenog bloga, u koje spadaju blještave haljine iz šezdesetih, suknje sa visokim strukom, šarene pop art bluze i zvonaste farmerke.


Njen italijanski kolega, bloger Fosko Džilianeli, koji proteklih 17 godina živi u Stokholmu, voli da posmatra trendove na mestu na kome se oni stvaraju – na ulici. Kad god tridesetsedmogodišnji Fosko otkrije osobu koja nosi nešto zanimljivo, on izvadi fotoaparat i napravi slike za svoj blog “The Fashionist”. Devojka sa pečurka frizurom na glavi mu se svakako dopala. Pečurka frizura je izdvaja i daje joj elegantnu i nonšalantnu pojavu uprkos ozbiljnoj odeći.

Mop top kao prelazna frizura

Mop top nije samo frizura u trendu već je i praktična kao prelazna frizura. Sva kosa bi trebalo da bude jednake dužine. Dopustite svojoj kosi da izraste i jednostavno skratite najduže pramenove svakih četiri do osam nedelja, dok mop top ne počne da izgleda savršeno i dok na kraju svaka vlas kose ne dođe na svoje mesto.