milan-fashion-week
Oblikovanje kose | Frizure u trendu za žene

Nedelja mode u Milanu 2011: Trendovi za predstojeću zimu

Milan, italijanska modna metropola i jedan od svetskih centara mode, zaslepeo nas je moćnim naletom novih kreativnih dizajna. Nedelja mode u Milanu postavlja nove trendove za prestojeću zimu. Frizure će pratiti preovlađujući minimalizam i biće veoma prave, veoma ozbiljne i sa maksimalnim sjajem

Četvrtog dana Nedelje mode u Milanu 2011, Raf Simons (za Džil Sender) prezentovao je svoju viziju za sezonu jesen/zima. Predstavio je duh ovogodišnjih kolekcija više nego bilo koji drugi dizajner. Njegov dizajn je inspirisan radom fotografa Dajan Arbus i Luize Dahl Volt i kombinuje elemente obimnosti i minimalizma na poprilično razdragan način. Boje njegove kolekcije su u rasponu od osnovnih do veoma intenzivnih nijansi.

Versaći i Guči su takođe predstavili raznobojnu kolekciju u Milanu; istaknute su bogate nijanse šumskih bobica. Obojeni krzneni šalovi su predstojeći trend Guči linije. Nasuprot tome, Roberto Kavali je pokazao svoju sklonost ka izvesnom rokenrol stavu, koji je izrazio u svojoj gracioznoj šifon kreaciji i haljinama koje se vijore, koje su dale izvesnu dozu glamura njegovoj kolekciji.

Močino je odabrao da radi sa jednostavnijim linijama. Dizajnerka Rosela Jardini je bila inspirisana mornaricom. Njene kreacije podrazumevaju kape mornaričkih oficira. Miucija Prada nas vodi na put kroz vreme. Predstavila je perjaste haljine u stilu dvadesetih godina prošlog veka sa raskošnim šarama, koji kao da odaju počast Iv Sent Loranovim slavnim Mondrian haljinama.

Možete očekivati nove uglađene frizure

Po pitanju frizure, u trendu na Nedelji mode u Milanu su ove godine više ležerne i poslovne frizure. Gde god da pogledate, modeli su nosili uglađene frizure. Ponekad, razdeljci sa strane i pletenice daju uglađenim frizurama ženstvenu notu, a ponekad su u pitanju kratke raskošne frizure.

Ako želite da nosite uglađenu frizuru, možete i dalje da pratite trend ukoliko imate pravu kosu i razdeljak po sredini. Pa, pogledajte sami i odlučite! U nastavku ćete naći najbolje primere onog što se zbivalo na Nedelji mode u Milanu 2011.

Frizure u trendu sa Nedelje mode u Milanu 2011