Tamnokosa žena u ljubičastoj majici, koja gleda sa strane i dodiruje svoju kosu.
Oblikovanje kose | Frizure u trendu za žene

Iz dana u noć lako sa Taft Casual Chic

Zamislite ovo: posao je skoro završen i jedva čekate da se opustite na kauču u pidžami uz Netfliks i čašu vina. A onda kolega dolazi i poziva vas na piće i žurku: panika! Želite da idete ali vaša kosa nije sređena a nemate vremena da idete kući i da je oblikujete kako bi bila reprezentativna.

Tamnokosa žena sa talasastom kosom gleda zadovoljno u kameru.
© Schwarzkopf

Ove slatke kovrdže neće izgledati neprikladno ni za kancelariju ni za grad.

Šta ako bi vam kosa uvek bila sređena i spremna za sve? Teško da možemo to da zamislimo, zar ne? Malo osoba ima frizera koji se pokrene čim ga pozovete. Ali zamislite da možete da uključite neki alarm, nabacite malo proizvoda na kosu i izgledate fantastično ceo dan i celu noć. Sa savršeno oblikovanim kovrdžama nećete više razmišljati i dvoumiti se sledeći put kad vas neko pozove da izađete.

 

Izabrali smo dve frizure koje se savršeno uklapaju u ovaj opis. Čitajte da saznate kako da ih oblikujete i koje proizvode da koristite:

Kratka kosa: slatko i kovrdžavo

 Tamnokosa žena sa talasastom kosom koja drži Taft Casual Chic Air-Dry penu.
© Schwarzkopf

Taft Casual Chic Air-Dry pena pruža vašim kovrdžama volumen.

Ako imate kratku kosu koja je sklona kovrdžanju, prihvatite je! Ta frizura se tako brzo pravi čim iskočite iz kreveta ujutro. Dovoljno je ležerna za posao kao dnevna frizura dok ste na poslu i ručate sa prijateljima, ali takođe je veoma šik kada se uklopi sa elegantnim džemperom ili blejzerom za večernji koktel. Evo kako na postignete ovaj hibridni izgled:

 

  1. Naprskajte malo Taft Casual Chic Air-Dry pene na dlan.
  2. Nanesite ravnomerno penu na kosu. To će biti lakše ako okrenete glavu ka dole i na taj način ćete dobiti više volumena.
  3. Ili je ostavite da se prirodno osuši ili je oblikujte po želji. Možete takođe da osvežite ovu frizuru sa Taft Casual Chic Texturizing suvim sprejom, koji pruža instant teksturu i definiciju bez osećaja lomljenja koji neki sprejevi za teksturu ostavljaju.
Tamnokosa žena sa ljubičastim blejzerom koja gleda u kameru.
© Schwarzkopf

Ova frizura se može napraviti na suvoj ili mokroj kosi tako da ne morate satima da sušite lokne ujutro.

Duga kosa: raspletene pletenice

Nasmejana plava žena sa talasastom kosom pred kamerom.
© Schwarzkopf

Raspletena kosa je za nešto između – fantastična je za dan i noć!

Ako imate dužu kosu i tražite ideje kako da je oblikujete za dnevni kao i noćni izgled, ne tražite dalje. Morski talasi su savršeno rešenje i izgledaju preslatko ako imate šiške u obliku zavese poput Fare Foset. Evo kako da postignete ovu raspletenu frizuru:

 

  1. Pre nego što legnete uveče, ispletite svoju mokru kosu u više delova i učvrstite svaki gumicom za kosu na kraju.
  2. Sledećeg jutra, uklonite gumice za kosu i nežno raspletite pletenice. Odvojite ih ali šta god da radite nemojte ih raščešljavati jer će te ih ispraviti.
  3. Ako ste zadovoljni sa izgledom kovrdža, naprskajte malo Taft Casual Chic Lightweight laka za kosu (sa razdaljine od oko 25cm). Ovaj fleksibilni lak za kosu omogućava vašim kovrdžama da se slobodno kreću, a ipak da sačuvaju oblik 24 časa.
  4. Za kraj, preporučujemo vam, Taft Casual Chic Fragrance & Shine Mist vodicu, koja pruža kosi dugotrajni sjaj i prelepi cvetni miris koji ćete ostavljati dok budete šetali sa svojim lepim kovrdžama.
© Schwarzkopf

Nemojte zaboravite da završite frizuru sa Taft Casual Chic Fragrance & Shine Mist vodicom za dodatni sjaj celi dan.

Savet

Ako ipak ne želite da pletete kosu, evo drugih načina kako da napravite morske talase  kao na primer sa figarom  ili slanim sprejom.

Otkrijte: