Žena tamne kose sa ukrasnim šnalama
Oblikovanje kose | Frizure u trendu za žene

Šnale: Romantične frizure za Dan zaljubljeni

Ljubav je u vazduhu! Dan ljubavi se bliži, a to znači ubrzano kucanje srca, romantični sastanci i leptirići u stomaku. Bilo da provodite Dan zaljubljenih sa svojim dragim ili dragom, najboljom prijateljicom ili prijateljem, imamo savršenu frizuru za vas. Ovogodišnje tajno oružje su šnalice: u trenu možete da imate očaravajuću frizuru.


Šnale i ukosnice naši su tajni svakodnevni junaci jer nam pružaju postojanost složenih frizura i obuzdavaju dosadne pramenove koji nam smetaju. Većinu vremena šnale i ukosnice skrivene su ispod kose, ipak za ovaj Dan zaljubljenih stavljamo ih na kosu i dajemo im pažnju koju zaslužuju. Nema više skrivanja: umesto da izaberete ukosnice iste boje kose, izaberite lepe šnale koje će učiniti vašu frizuru još privlačnijom. Pitate se koju frizuru da napravite za sastanak? Pokazujemo vam kako u kratko vreme da oblikujete romantične frizure, a prikladne su za dugu i kratku kosu.
 

 

Frizure za dugu kosu za Dan zaljubljenih

Dark-haired woman with a romantic hairstyle and a
© Schwarzkopf

Šnale mogu mogu da ulepšaju i najjednostavnije frizure.

Bilo da imate puštenu kosu ili podignutu u punđu: ukosnice daju vašoj romantičnoj frizuri za Dan zaljubljenih nešto posebno. Ako želite da imate puštenu kosu, puno toga možete sa njom da uradite. Na primer, stavite dve ukosnice ukrašene dijamantima ili biserima u kosu u nivou slepoočnice i poprskajte sprejem za sjaj kako bi frizura izgledala glamurozno. Takođe možete pričvrstiti ukosnice na pozadini glave. Za to, uzmite pramen kose s prednje leve i desne strane pa ih zasebno uvijte i zatim ih zajedno omotajte oko pozadine glave. Ukosnicama pričvrstite te pramenove, učvrstite ih sprejem i frizura je gotova!

Ideja za privlačnu frizuru za sastanak je punđa ukrašena ukosnicama.

Evo kako se oblikuje:

Dark-haired woman with a bun hairstyle and red shirt.
© Schwarzkopf

Ukosnice – istaknite se rečima u svojoj kosi.

 1. Dobro počešljajte kosu i vežite je u visoki rep.
 2. Obmotajte rep oko gumice i napravite punđu – za više volumena upotrebite sunđer za punđe.
 3. Prvo, uzmite klasične ukosnice i njima učvrstite punđu i sve pramenove koji štrče. Ukosnice ne bi trebale da budu vidljive.
 4. Sad poprskajte frizuru lakom za kosu.
 5. Uzmite ukosnice kojima želite da „začinite“ svoju frizuru za Dan zaljubljenih. To mogu biti obične, sjajne zlatne ili srebrne ili ružičasto-zlatne ukosnice ili možete da izaberete one sa nekim većim ukrasom na njima.
 6. Poprskajte ukosnice sa malo šampona za suvo pranje ili laka kako ne bi klizile niz kosu.
 7. Ukosnice mogu da stvore pravo malo remek-delo. Na primer, možete napraviti mali krst od svetlucavih ukosnica i zatim staviti još jednu na temu Dana zaljubljenih, tipa „Love“.
 8. Učvrstite sve lakom za kosu kako bi frizura bez problema izdržala celi sastanak.
Miris i magla za sjaj

Frizura za Dan zaljubljenih za kraću kosu

Kod frizura s ukosnicama sjajno je to što mogu da se oblikuju u svakom tipu kose i svakoj dužini. Samo izaberite ukosnice koje odgovaraju vašem stilu i pričvrstite ih u nivou slepoočnice. Za moderniji izgled trebaćete četiri ukosnice – ta frizura jednako dobro izgleda u kratkoj kosi kao i u bob frizuri.

Kako se oblikuje:

Side profile of a red-haired woman in a red blazer, showing off a fancy hairpin hairstyle.
© Schwarzkopf

S ukosnicama možete lako uneti dinamiku u kratku kosu i bob frizure.

 1. Napravite razdeljak na levoj strani kose i temeljno počešljajte kosu.
 2. Počešljajte kosu s leve strane razdeljka tako da bude ravna. Ako imate prirodno kovrdžavu kosu, nanesite gel da je zagladite.
 3. Poprskajte malo laka za kosu na ukosnice i pričvrstite ih u kosi. Izgledaju posebno moderno ako su složene u polukrug oko uva.
 4. Kosa s desne strane razdeljka treba da ima više volumena. Za to posipajte po kosi malo pudera za volumen.
 5. Ako želite, možete da upotrebite aparat za kovrdžanje kose kako biste malo nakovrdžali kosu tako da prirodno pada na lice. Ne zaboravite da poprskate kosu zaštitom od toplote aparata pre kovrdžanja kose.
 6. Na kraju, učvrstite frizuru lakom za kosu.