Mlada žena sa modernom frizurom
Oblikovanje kose | Frizure u trendu za žene

Sve o frizurama

Moda se stalno menja, ali nekoliko trendova za kosu odupire se vremenu. Neke frizure nikad nisu sasvim nestale iz mode. U različitim varijantama, one su vekovima sa nama. Trendovi za kosu zanimljiva su tema. Pogledajte naš kratki sažetak različitih trendova.

Kratka ili duga kosa

Hair Fashion
© Stocksy

Bilo da imate dugu ili kratku, ravnu ili kovrdžavu kosu, to zaista nije bitno ako frizura pristaje uz vaš izgled i ličnost. Ponekad je potrebna hrabrost i samouverenost kako biste sledili svoj ukus, ipak izražavanje individualnosti danas je vredan poduhvat.

Kratka kosa: kratke frizure dolaze u mnogim varijantama, od dečačke frizure do piksija i boba. Možda ćete morati da probate nekoliko frizura dok ne nađete kratku frizuru koja vam savršeno pristaje.

Duga kosa: Postoji mnoštvo varijanti oblikovanja duge kose. Duga kosa može biti ošišana ravno ili stepenasto.

Kovrdžava ili ravna kosa

Hair Fashion
© Stocksy

Neverovatno je lako promeniti izgled kose. Uz malo truda, kosa može od ravne postati kovrdžava i obrnuto. Iako se popularnost razbarušene ili elegantne, kovrdžave ili ravne frizure menja i odražava duh vremena, nijedna varijanta zapravo ne nestaje iz sveta frizura.

Levo: Kosa prirodno može biti razbarušena i kovrdžava ili ravna i elegantna. Moderni alati za oblikovanje pomažu vam da oblikujete obe varijante.

Klasična stepenasto ošišana kosa

Stepenasto ošišana kosa može da oblikuje lepu frizuru ili da joj da živost. Stepenaste frizure često izgledaju ležerno. Takođe unose nonšalantnost u izgled. Stepenasto ošišanu kosu lako je osušiti i to u čitavu lepezu različitih modernih frizura.

 

Zbog pramenova u stepanasto ošišanoj kosi pevačice Ešli Simpson, njena frizura izgleda još privlačnije. Kratka stepenasta frizura Mišel Vilijams očarava svojim živahnim elementima.

Duge i kratke postepene frizure

Hair Fashion
© Stocksy

Šiške pristaju mnogim ženama. One su čest element frizura. S druge strane ipak imamo razdeljke svih vrsta koji su jednako raznolik element. Šiške i razdeljci dodaci su frizuri koji moraju da se prilagode crtama lica.

Levo: Očaravajuće šiške postale su deo stila Runi Mare. Emilija Klark više voli ravnu kosu sa razdeljkom u sredini.

Klasične frizure

Hair Fashion
© Getty Images

Te tri popularne frizure jednako su prikladne za gala-večere kao i za opuštanje kod kuće.

Rep: Mnoge varijante repa su bezvremene i omiljene frizure. Nijedna druga frizura nije tako prilagodljiva, lepa i prikladna za sve prilike. Popularni elementi poput pletenica i uvijanja mogu se lako dodati repu.

Šinjon: Rep je smo jedan jednostavan korak do elegantnog ili ležernog šinjona koji je lep i ujedno se lako oblikuje.

Pletenice: Raznolikost je uobičajna karakteristika klasičnih frizura. Pletenice dolaze u bezbroj varijanti. One mogu biti jednostavne, francuska pletenica, pletenica riblja kost; mogu se oblikovati kao kruna na glavi, visiti kao rep ili biti ispletene uz glavu. Možete oblikovati jednu deblju pletenicu ili mnogo tanjih pletenica, mogu izgledati ležerno ili vrlo uredno. Nema granica vašoj kreativnosti.

Ukrasi, šeširi, marame i trake

Nakit za kosu i modni ukrasi poput marama za kosu, traka za kosu i šešira jednostavni su načini da ulepšate svoj stil i frizuru. Naravno, njih uvek ima napretek, a i uvek su popularni. Šeširi, rajfovi i ukrasi svih vrsta privlače pažnju kao divan izraz kreativnosti. A uz to pružaju mogućnost da se ispod marame ili šešira krije ne baš tako savršena frizura pa postoje mnogi načini kako trakama, rajfovima i lepim šnalama da ukrotite svoju kosu.

Frizure za svaku priliku

Hair Fashion
© Stocksy

Ljudi imaju više različitih uloga u svom životu. Postoje prikladne frizure za svaku priliku, bilo da ste kod kuće, na poslu, na zabavi, na nekoj proslavi ili na svom venčanju. To je takođe i prilika da prihvatite inspiracije koje vas okružuju i date slobodu svojoj kreativnosti. Zašto ne biste probali neku frizuru koja odgovara vašem raspoloženju? Možete osmisliti zanimljiv spoj starih i novih elemenata frizure.