Devojka duge kose sa šeširom
Oblikovanje kose | Frizure u trendu za žene

5 novih frizura za dugu kosu

Da li vam je dosadila vaša kosa? Onda pogledajte ove zanimljive nove frizure za dugu kosu - upravo sa modnih pista! Možda neka mala promena je sve što vam treba da biste dobili raznovrsnost, ili možda želite nešto drastičnije. Bilo koju od ovih frizura za dugu kosu da izaberete sigurno ćete biti u trendu.

 

Predstojeće leto će biti sasvim kul! Barem gledajući frizure od Pariza do Tokija. Dizajneri nisu samo stvorili pometnju sa svojim novim kolekcijama već i sa frizurama svojih modela. Ravna kosa se nosi u zalizanom stilu a prirodne nijanse boja se koriste za pramenove. Pored toga: ako vam je dosadila vaša kosa, dodajte malo ekstravagancije frizuri!

Možete da osvežite dugu kosu sa slojevima. Ali ono što većina ljudi ne zna: da izraziti slojevi odgovaraju samo gustoj kosi. Jer se kosa stanji i bude lakša što daje dodatnu elastičnost. S druge strane tanka kosa vizuelno gubi na volumenu. Kada je sva kosa iste dužine, svaka dlaka štiti drugu protiv spoljnih uticaja. To znači da stepenasta kosa je sklonija pucanju krajeva i stoga zahteva intenzivniju negu. Ali postoje više opcija za raznolikost. Predstavljamo vam najbolje ideje sa međunarodnih revija:

Grafičke šiške

Šta mislite o šiškama od strane do strane? Osnovna dužina kose ostaje ista. Samo se šiške stalno skraćuju, od jednog do drugog uveta (viđeno na reviji brenda SayMyName). Prednost: oblikovanje zahteva malo vremena i frizura je uvek zanimljiva, bilo da li je kosa puštena, vezana u rep ili u punđu.

Clavi Cut frizura

Sa dugom verzijom clavi cut (viđeno na reviji brenda Agnes B), takođe zadržavate opciju vezivanja kose pozadi. Ako je kosa puštena, nema ništa modernije od ove nove verzija dugog boba. Ovaj stajling izgleda très français sa ležerno oblikovanim šiškama!

Dijagonalne šiške

Za one koje više vole da preduzmu male korake, preporučujemo veoma dugačke dijagonalne šiške. Šiške postepeno prelaze u obilno stepenastu kosu sa strane. Veoma dugačka kosa izgleda posebno lepo kada je donji deo oblikovan sa peglom za kosu. Ne zaboravite zaštitu od toplote!

Talasi iz 80-tih

Karl Lagerfeld je vratio osećaj iz osamdesetih na riviji Chanel. Naravno s tim i frizure iz 80-tih. To znači da je prava zabava za one koje se usude! Prirodne kovrdže posebno idu uz ovaj trend. Istaknuti slojevi stvaraju kompaktnu, punu frizuru dok ruž i minđuše podsećaju na osećaj iz flešdensa.

Kratko spreda, dugo pozadi

Louis Vuitton privukao je pažnju s inspiracijom iz 80-tih. S ovom verzijom kratkog spreda, dugačkog pozadi, kosa na potiljku je dužine do lopatica i predugačke šiške pokrivaju obrve. Sa izrazitim slojevima vaša kosa će izgledati tanje, to je OK sa ovom frizurom. Ipak, pored svega, ovo je ekstremni stil.