Muškarac kratke kose u kariranoj košulji
Oblikovanje kose | Frizure u trendu za muškarce

Trendovi frizura za muškarce za 2017.

Dani kada su muškarci nosili jednostavne kratke frizure su prošla vremena: lordovi stvaranja su preokrenuli svet frizura i eksperimentišu sa novim frizurama i stilovima. Ima mnogo razloga za muškarce da slave novu godinu, sa ovim trendovima koji kreiraju frizure u 2017!


Na međunardnim modnim revijama za muškarce za Proleće/Leto 2017, novi trendovi frizura su prikazani zajedno sa sezonskim modnim kolekcijama. Koji je najbolji stil i koji su najznačajniji trendovi? Od „bowl” frizure do pompadur pa do muške punđe - prisustvovali smo revijama i izabrali smo pet najboljih frizura za 2017. Idemo!

„Bowl” frizura

...je u suštini zdela za puding ili pečurka frizura koji mnogi pamte iz 60-tih. Dizajneri modnih brendova Balmain, Canali i Hermes poslali su manekene na reviju s ovom retro frizurom i zagarantovali kultni status modnim žrtvama i trendseterima za 2017. To je ekstremnija verzija ovog stila, kosa je sva ošišana na istu dužinu i zatim potpuno obrijana na 1-2 cm iznad ušiju sve oko glave. Previše smelo? Pitajte svog frizera da vas ošiša na vratu i sa strane na srednju dužinu i nakon toga blago stepenasto na vrhu i na šiškama. Da li „bowl” frizura odgovara svima? Da, osim muškarcima sa okruglim licem.

Pompadur

Pazite, fanovi rokabilija: pompadur iz 50-tih se vratio! Ime potiče od kurtizane Luja XV, Madam Pompadur, koja je bila prva koja je nosila ovu elegantnu frizuru. Vekovima kasnije, frizuru su preuzeli muškarci, a najpoznatiji je bio Elvis Prisli. Pompadur je opet snažan trend za muškarce ove godine, koji krasi modne revije brendova Dolce & Gabbana, Suitsupply i Giorgio Armani. Šta je posebno kod ove frizure? Kosa na stranama je ošišana kraće dok je vrh duži. Rezultat? Ekstravagantno, eksperimentalno, u trendu i savršeno za svakog muškarca koji prati modu. Savet: pompadur izgleda savršeno sa kratkom bradom. Probajte...

Kratki šeg

Napravite mesta za kratki šeg. Oblikovan u trendi neuglađeni stil, ovaj stepenasti šeg je bio u centru pažnje na međunardnoj nedelji mode: od Lavina do Gucci-ja, bio je šlag na torti svakog brenda. Šta čini ovaj trend dako privlačnim? Kratki šeg je smeo, razuzdan i seksi - idealan za tanku kosu. Pažnja: izbegavajte previše različitih boja ili linija jer će ova frizura izgledati prenatrpano.

Zalizani stil

Postoje veliki planovi za trendi zalizani stil a to se videlo na reviji brenda Richmond. Kosa je zalizana pozadi bez razdeljka. Koristite puno gela ali pazite da kosa ne izgleda ulepljeno. Kome najbolje pristaje ova frizura? Bilo kome sa ravnom kosom i sa snažnim licem koje treba da bude istaknuto. Takođe odgovara muškarcima sa talasastom kosom - njima samo treba malo više pripreme: pre oblikovanja, koristite aparat za ispravljanje kose ( i zaštitu od toplote prethodno).

Muška punđa

Konačno je zvanično: lordovi stavaranja (i manekeni sa revija) su preuzeli žensku omiljenu frizuru - oni nose punđe. I to sa dobrim razlogom: nijedan drugi stil ne može da sakrije loš dan kose tako šarmantno kao što može čvor na vrhu. Ukoliko želite elegantni stil, očešljajte kosu čvrsto unazad i vežite je, dodajući malo gela za krajnju uglađenost. Za moderniji, nežniji izgled, neka kosa bude neočešljana (ali sveže oprana, molimo) i vežite punđu labavije.