Dva muškarca sa kif frizurom
Oblikovanje kose | Frizure u trendu za muškarce

Napravite talase: kif

Čisti rokenrol za vašu kosu: kif je prava rok zvezda među muškim frizurama - neprestano moderan izgled dostupan u različitim oblicima i stilovima. Otkrivamo vam najpopularnije kif frizure.


Nema puno muških frizura koje su tako klasične i večne kao što je kif. Elvis, Džon Travolta ili Džejms Din - svi su ga imali! Čak i danas, ova efektna frizura se može videti na modernim glavama. Zašto? Kif je frizura za prave muškarce! Postaje standardno moderna frizura kod poznatih berberina gde preovladaju pre svega klasične frizure.

 

Kif se može oblikovati u različitim varijantama. Mora da odgovara vašem obliku lica. Ako imate okruglo lice, oblikujte kif visoko i oštro da biste dodali muževnu crtu. Imate duže, ugaono lice? Neka vaš kif bude kraći kako bi vizuelno skratio vaše lice. Čitajte dalje kako biste otkrili sve što treba da znate kada budete uzimali u obzir različite vrste kifa.

Undercut kif

Muškarac sa kifom

Undercut frizura sa kifom je moderna i veoma stilizovana.

Jedna veoma moderna varijanta kifa je undercut kif. Ovaj stil je poznat po svojoj teškoj gradaciji između duže kose na vrhu, kraće sa strane i zadnjeg dela gde kosa ne bi trebalo da bude duža od 3 cm. Možete da razgraničite vrh od strana sa razdeljkom - ali to je fakultativno.

 

Ovde je kif napravljen češljajući kosu pozadi i sa strane. Kako biste dobili više volumena, osušite kosu u dobrom smeru pre oblikovanja. To će vam pomoći da je stavite gde želite i da napravite strukturu i oblik za vašu frizuru.

Klasični kif

Za razliku od modernijih kifova, klasični kif je prepoznatljiv po dužini pozadi i na stranama. Dužina pozadi zavisi od vas, ali mora biti kraća nego na vrhu. Jasna, oštra linija kose je neophodna, kao što je i ravna gradacija između duže kose na vrhu i kraćih strana. Ključ: strane bi trebalo da budu oko 5 cm. Oblikujte sa malo pomade ili voskom.


Rokabili kif

Ova ikonska kif frizura je imala svoj vrhunac tokom 1940-tih i 1950-tih i od tada se stalno vraća. Ovaj kif „bajker” asocira na rokere i loše momke, pružajući onome kojem je nosi buntovnu stranu.

 

Idealno bi bilo za ovaj rokabili stil da kosa na vrhu može da dotakne nos – to je dovoljna dužina za taj veliki kif. Vi odlučujete da li želite razdeljak ili samo da očešljate kosu pozadi preko strane. Preporučujemo: veoma čvrst proizvod za oblikovanje.

Razbarušeni kif

Muškarac sa razbarušenim kifom

Čak iako oblikovan razbarušeni kif izgleda sjajno

Neka bude razbarušeno! Razbarušeni kif je savršena frizura za nuobičajne momke. Volumen je tu ključ - želimo da vaš razbarušeni kif zaista stoji visoko. Kako biste ga oblikovali, pažljivo osušite kosu nakon pranja i zatim dodajte malo pudera za volumen. Sa malo pomade, počnite da oblikujete - strane pa onda ka gore! Nanesite malo laka za kraj i vaš razbarušeni kif je spreman.

Kratki kif

Ova elegantna varijanta kifa je idealan izbor za posao i za moderne žurke - i odgovara za svakodnevni život. Njegove prednosti: jednostavan je negu i za oblikovanje. S obzirom da je kosa na vrhu poprilično kratka, strane i kosa pozadi bi trebalo da budu oko 2.5 mm. Ovaj stil je posebno dobar za muškarce koji žele da ublaže udovicin špic.


Kovrdžavi kif

Kif je i za kovrdžave momke takođe: već imate neophodan volumen, samo vam je potrebno da ukrotite kovrdže sa malo proizvoda nakon sušenja. Kosa sa strane i pozadi bi trebalo da bude kraća da bi se postigao kif izgled. Neka kosa na vrhu bude srednje dužine tako da vaše prirodne kovrdže mogu bolje da se kontrolišu.