Muškarac sa modernom frizurom i naočarima za vid
Oblikovanje kose | Frizure u trendu za muškarce

Frizure za muškarce za sezonu jesen/zima


Muške frizure nisu više jednostavne, kratke i praktične. Vreme praktičnih frizura koje se ne menjaju je odavno prošlo. Svetski dizajneri na svojim modnim revijama u Parizu, Milanu i Njujorku su otkrili priličan broj ideja za izgled muškarca za sezonu jesen/zima, uključujući i frizure. Pogledali smo ih izbliza i objasnićemo Vam kako možete da oblikujete nove frizure.

 

Ova sezona će doneti nikad ranije viđenu raznovrsnost frizura za muškarce. Izgleda da dizajneri eksperimentišu sa svim vrstama frizura. Kao što možete da vidite na modnim revijama u Parizu, Milanu i Njujorku sve dolazi u obzir. Kevin Klajn vidi muškarce kako nose kratke frizure sa dosta gela dok drugi dizajneri favorizuju duge kose. Rasčupane frizure, kao da ste tek ustali iz kreveta, ravnopravno su zastupljene sa precizno oblikovanih frizura. Dizajneri poput Vivijen Vestvud i Dolče i Gabana su oživeli izgled dvadesetih i tridesetih pa čak i osamdesetih godina.

 

Kontrast ne bi mogao da bude izraženiji. Očito, frizeri se igraju i sa muževnim i ženstvenim elementima ove sezone. Kontrast daje novim frizurama za muškarce posebnu privlačnost.

Frizure za muškarce Burberija

‘Mop top’ frizure Bitlsa su se vratile u modu. Kao blaga varijacija one iz šezdesetih, ova frizura je sad više struktuirana ali manje precizna. Vaša prekrivajuća kosa bi trebala da bude dovoljno dugačka ukoliko želite da budete nalik britanskom šiku Burberija. Šiške prekrivaju celo čelo do obrva. Možete skratiti kosu sa strane i pozadi ovog puta. Šiške i prekrivajući sloj kose su začešljane ka napred okruglom četkom prilikom feniranja. Rasporedite malu količinu voska za kosu ili kreme za kosu na vrhove prstiju i začešljajte kosu ka licu dok prolazite prstima kroz kosu. Na kraju, oblikujte neke pramenove kose prstima da date kosi strukturu.

 

Frizure za muškarce Hermes

Hermes koristi istu osnovnu frizuru za muškarce kao što je malopre opisana za Burberi. Duža prekrivajuća kosa se kombinuje sa kraćom bočnom i kosom pozadi. U ovoj varijaciji, kosa se češlja pozadi. Nanesite malo pene za oblikovanje kose veličine oraha na još uvek mokru kosu kako biste oblikovanje kose učinili lakšim i obezbedili potrebnu čvrstinu. Da bi ste dodali volumen Vašoj kosi, preporučujemo da okrenete glavu na dole dok fenirate kosu. Zatim nanesite malo kreme za kosu kroz Vašu kosu i prođite prstima kroz prekrivajuću deo od napred ka pozadi nekoliko puta. Za razliku od ležernih slojeva prekrivajuće kose, bočna i kosa pozadi bi trebalo da budu precizno očešljane što bliže Vašoj glavi. Ovo pruža frizuri uzbudljive kontraste. Posebno preporučujemo ovu frizuru muškarcima sa prirodno talasastom ili kovrdžavom kosom.

 

Frizure za muškarce Dolče i Gabana

Dolče i Gabana su definitivno bili inspirisani modom osamdesetih. Njihovi modeli zato nose pažljivo oblikovane frizure na njihovim revijama. Za ove frizure, prekrivajuća kosa bi takođe trebalo da bude duža nego kosa sa strane. Isfrotirajte kosu i nanesite malu količinu pene za kosu kroz još uvek vlažnu kosu kako bi pružila potrebnu čvrstinu. Potom isfenirajte kosu dok Vam je glava okrenuta na dole. To će Vam dati veći volumen. Napravite duboki razdeljak sa strane i fenirajte dok češljate kosu ka pozadi. Na kraju, nanesite malu količinu voska za kosu ili kreme za kosu kao i malo laka.

 

Frizure za muškarce Žan Pol Gotje

Žan Pol Gotje ističe ženstvene elemente u svojim frizurama za muškarce. Naneseite penu za kosu kroz još uvek mokru kosu i napravite razdeljak sa strane. Sada pažljivo povucite svu kosu na jednu stranu i namotajte je na papilontne na toj jednoj strani. Isfenirajte kosu na papilotnama i dopustite joj da se ohladi pre nego što skinete papilotne. Očešljajte kosu i nanesite malo laka za kosu. Nošenje ove veoma stilizovane frizure za muškarce zahteva malo hrabrosti.

 

Frizure za muškarce Etro

Muškarci nose duge kose na Etro modnim revijama. Kosa je mora biti zdrava i dobro održavana da bi se postigao ovaj izgled. Precizno podelite svoju kosu po sredini i fenirajte je dok provlačite pramen po pramen kroz široku četku. Muškarci koji paze na izgled koriste presu da bi dobili veoma pravu i glatku kosu. Ne zaboravite da upotrebite sprej za zaštitu od toplote pre nego što počnete da koristite presu, jer će Vaša kosa zbog toga izgledati bolje. Nanesite na kraju lak za sjaj za blistaviju kosu.

 

Frizure za muškarce Vivijen Vestvud

Vivijen Vestvud je nostalgična za dvadesetim i tridesetim godinama prošlog veka. Tada je talasasasta kosa bila hit. Ove sezone, naićićete na mnoge frizura koji bude sećanja na ovu eru i stil. Upotrebite češalj da biste rasporedili gel na dužoj prekrivajućoj kosi i napravite dubok radeljak sa jedne strane. Potom formirajte prednju prekrivajuću kosu u opušteni ‘kif’ koji pada sa strane na Vaše lice. Ako treba, pričvrstite ovaj talasasti ‘kif’ koristeći šnalice. Nanesite malo laka za kosu kako bi Vaša kosa očuvala svoj oblik.

 

Frizure za muškarce Majkla Korsa

Frizure Majkla Korsa su verovatno najmanje komplikovane i najlakše za oblikovanje. Rasporedite malo voska za kosu ili kreme za kosu po prstima i nanesite na bočnu kosu tako da prijanja što je moguće više uz glavu. Raščupajte prekrivajuću kosu na način koji želite i napravite oblik.