Oblikovanje kose | Festivale

Frizure sa pletenicama su trenutno posebno popularne - a mi vam predstavljamo najlepše. Ovog puta, glavna tema su holandske pletenice. Ne brinite oko finesa ili komplikovanih tehnika pletenja, jednom kad uđete u štos, ova frizura je veoma jednostavna. Objasnićemo vam sve što treba da znate o holandskim pletenicama, uključujući i tehniku pletenja

Pletenice su prevazišle reputaciju koja ih je pratila da su samo za devojčice. U međuvremenu, našle su svoje pravo mesto na glavama najpoznatijih svetskih modnih ikona. Zašto su pletenice opet toliko popularne? Iz više razloga. Pre svega, atraktivnost i fleksibilnost je ono što ih čini tako uspešnim i večnim. Francuska, riblja kost, vodopad ili strela pletenica... Frizure sa pletenicama nude brojne mogućnosti pletenja i stilova. Prema tome kako ćete se odlučiti? Samo pratite naše savete. Probajte ih što više moguće! Šta mislite o holandskim pletenicama na primer? Trenutno su veoma u trendu!

Šta su to holandske pletenice?

Šta su to holandske pletenice?

3D efekat: holandske pletenice uvek izgledaju kao da su nastale zahvaljujući nekoj posebnoj tehnici pletenja

Holandske pletenice izgledaju kao da su nakačene na vrh glave. Jasno su istaknute na glavi i deluju punije nego klasične jer su slične francuskim pletenicama – ali su ispletene sa suprotne strane. U tome je cela razlika: umesto da se prebaci svaki novi pramen preko prethodnog pramena, u ovom slučaju kosa se plete ispod a rezultat toga je 3D efekat.

Holandske pletenice, korak po korak:

Savršene pletenice zahtevaju savršenu pripremu. Kako bi kosa imala postojanost i čvrstinu, ne bi trebalo da bude sveže oprana. Na taj način kosa ne može tako lako da klizi iz pletenica. Takođe možete da nanesete šampon za suvo pranje kose jer ćete dodati volumen i kosa će imati jednu mat crtu koja je veoma u trendu.

1. Očešljajte kosu unazad i prstima izdvojite tri pramena iz korena.

2. Stavite desni pramen ispod srednjeg.

3. Zatim stavite levi pramen ispod srednjeg.

4. Nastavite ovom tehnikom, naizmenično stavljajući spoljni pramen ispod srednjeg sa spoljne strane, dodajući sve više i više kose pramenovima dok pletete.

5. Kada dođete do vrata, jednostavno završite pletenicu, tako što ćete je pleteti ispod.

6. Konačno, učvrstite frizuru lakom za kosu i gotovo je!

Savet za ovaj trend: Možete koristiti novu tehniku pletenja "pancaking" koja daje utisak gušće kose. Kako biste to uradili, nežno povucite pojedinačne pramenove iz pletenice nakon što je završena i učvršćena gumicom za kosu. To stvara veliki volumen i ležerni stil.