Plava žena sa bob frizurom, tankim šiškama i naočarima u retro stilu
Oblikovanje kose | Frizure 80-tih

Frizure iz 80-tih su veoma moderne i ponovo su se vratile

Od talasa do fudbalerke: osamdesete slave veliki povratak. Pogledajte u našoj galeriji i otkrijte kako da oblikujete frizure iz prošlosti u današnje vreme. 

Šareno, atraktivno i moderno - osamdesete imaju mnogo da ponude. Razuzdana, asimetrična kosa i istaknuti aksesoari su standardni deo repertoara stila iz ove ere. „Sve je moguće” je bio moto te glasne decenije. Naravno, sa toliko ludih izgleda, jednan ili dva od njih se smatraju grehovima oblikovanja - i to, sve do danas. Zašto? Zato što su osamdesete bile sinonim za jednu stvar pre svega: Moć žena! Sa fantastičnim i nesvakidašnjim autfitima, žene iz osamdesetih nisu samo privlačile pažnju već su pravile razliku. Zbog toga smo svi veoma uzbuđeni zbog frizura sa velikim volumenom, sa kosom zabačenom sa strane ili naravno - fudbalerkom!

Frizure iz 80-tih: cik-cak kosa

Žena sa dugom, cik-cak kosom u autfitu iz 80-tih.

Skinite prašinu sa cik-cak prese i stvorite stilizovane delove u vašoj kosi!

Cik-cak kosu su u skorije vreme ponovo otkrile manekenke i influenceri. U osamdesetim cik-cak kosa je davala veliki volumen, a kako da uvijamo danas? Koristite vašu presu za cik-cak kosu za stvaranje modernih delova sa teksturom u pojedinačnim delovima kose. Cik-cak kosa je viđena na Điđi Hadid i na manekenkama na reviji Stele Mekartni. Na revijama, cik-cak kosa predstavljena je u različitim varijantama - na primer u konjskom repu. S obzirom da presa za cik-cak radi na visokim temperaturama kao i pegla i aparat za kovrdžanje kose, nanesite obavezno zaštitu od toplote pre pravljenja cik-cak kose.

Frizure iz 80-tih: Fudbalerka

Ovaj nepopularni stil je sastavni deo pank stila iz osamdesetih. Ikone stila, moćne žene iz osamdesetih i pop zvezde Nena i Džoana Džet su nosile fudbalerku cele decenije. Modni dizajneri poput Marka Džejkobsa, su vratili kratko na vrh a dugo pozadi opet na pistu. U međuvremenu, fudbalerka je viđena na ulicama putem fotografija na Instagramu i Pinterestu. Iako asimetrične frizure mogu izgledati kao da ste se možda sami šišali, frizer ipak može postići zaista dobre rezultate. Gradacija između kratkog, stepenastih šiški, do dužih dužina pozadi (koje bi trebalo da budu do dužine ramena) treba da budu ravne. Da biste oblikovali fudbalerku, nanesite vosak na dlanove i definišite individualne pramenove. 

Frizure iz 80-tih: kovrdže velikog volumena

Smeđa žena sa voluminoznim kovrdžama u majici

Bilo da je minival ili prirodna, velika voluminozna kosa sa kovrdžama vibracije iz 80-tih se vraćaju!

Stil iz glasnih osamdesetih je bio baš takav - glasan! Niko nije daleko stigao sa elegantnim, rafinisanim izgledom u toj deceniji. Razbarušena, lavovska kosa je bila jedna od tih velikih, glasnih frizura. Svako ko ima prirodne kovrdže bi trebalo da ih nosi razbarušene i neukroćene. Savet: utrljajte malo pene za kovrdže u kosu da biste dodali elastičnost. Za ultra-voluminozne kovrdže, sušite kosu glavom okrenutom ka dole sa difuzerom. Protresite i malo ih gnječite za kraj. Oni sa prirodnim afro kovrdžama mogu da koriste afrički češalj sa širokim zupcima koji će prelepo izdefinisati krajeve.

Frizure iz 80-tih: kosa zabačena sa strane

Asimetrične frizure kao kosa sa strane su frizura sa potpisom iz osamdesetih. Kreirajte dodatni donji razdeljak i oblikujte kosu svu na jednu stranu. To znači dupli volumen na jednoj strani! Savet: kovrdžava kosa u talasima za dodatni glamur. Pre oblikovanja nanesite puder za volumen u koren. Fleksibilni volumen - sprej za povećanje volumena će dati kosi podršku i punoću. Ovaj voluminozni asimetrični izgled pruža veliki kontrast staloženom poslovnom stilu iz osamdesetih koji je karakterističan po frizurama i naramenicama. 

Frizure iz osamdesetih: frizure sa gumicom od tkanine

Ova gumica pokrivena tkaninom je definitivno najmoderniji aksesoar iz osamdesetih. U tom vreme, često je ukrašavala konjske repove, koji su ponekad bili oblikovani u sredini a ponekad na strani. Danas, gumice od tkanine su modernije nego ikad. Postao je glavni detalj viđen na trendseterima svuda. Ikonski aksesoar je savršen da se ukrasi frizura - to je neophodni detalj za ljubitelje izgleda iz osamdesetih. Nosite je i danas oko punđe ili učvrstite niski konjski rep. Frizure sa gumicom od tkanine su raznovrsne i danas: od pliša do somota, bez ili sa šarama, postoji gumica za svakoga.