Žena sa bob frizurom u ombre stilu
Oblikovanje kose | Bob frizure

Modernizovani Bob: Obrnuti Bob

Kao i u našim ormarima, trendovi iz 2000 se vraćaju i u naše kose. Jedna frizura koju volimo se ponovo vraća: obrnuti bob. Otkrivamo kome pristaje i kako da se oblikujte u 2019. 

 

Bob je jedan od naših omiljenih frizura. Svi smo ga mi nosili u jednom trenutku. Fantastična stvar ovog bob trenda: iako se sada smatra klasičnom frizurom, on se stalno modernizuje. S obzirom da vidimo stalno nove varijante, nikad ne može da nam dosadi!

 

Jedan od bobova koje najviše volimo: obrnuti ili stepenasti bob. On je šik, jednostavan za oblikovanje i odgovara ili ravnoj i talasastoj kosi. Za još razloga zbog čega volimo obrnuti bob - i kako da ga oblikujemo - čitajte dalje…

Ovo je obrnuti bob

Zaštitni znak obrnutog boba? Kratak je pozadi a dugačak napred. Što je veća razlika između prednjeg i zadnjeg dela, to frizura postaje efektnija. Kako bi obrnuti bob imao oblik, neophodno je redovno ga podšišavati. Neophodan je takođe glatki prelaz sa kraće na duže dužine. Nekoliko dodatnih slojeva se mogu dodati gornjem delu kako bi kosa bolje stojala- to izgleda posebno lepo na talasastoj kosi.

Obrnuti bob nije ništa novo. Bio je trend sredinom 2000-ih - izgled koji je postao atraktivan sa modnom dizajnerkom Viktorijom Bekam. Obrnuti bob tada: veoma voluminozan pozadi. Obrnuti bob sada: asimetričan stil nošen sa malo volumena - ali sa veoma puno stila. 

Kako oblikovati obrnuti bob

Sa odgovarajućim šišanjem, oblikovanje ove frizure podrazumeva samo nekoliko koraka. Fantastično - niko nema vremena za složene i komplikovane frizure! Evo korak po korak smernice za kreiranje vašeg stila nakon šamponiranja:

  • Nakon pranja, nanesite blagi regenerator koji se ne ispira, pogotovo na krajeve.
     
  • Bolje je fenirati ravnu kosu sa okruglom četkom. To daje kosi više volumena. Zatim, probajte da ispeglate pojedinačne pramenove i da ih blago uvijete ka unutra.
  • Ako imate talasastu kosu, unesite malu količinu pene za volumen u vaše dužine prateći vašu rutinu nege. To će pomoći talasima i kovrdžama da bolje stoje kada su suvi. Zatim, možete ili osušiti kosu sa difuzerom ili pustiti da se osuši prirodno za prirodniji izgled.

  • Obrnuti bob sa neuglađenom završnicom: koristite kremu za oblikovanje u suvoj kosi za dodatnu teksturu. Samo utrljajte u dužine za opušteni, nesavršeni stil.

Obrnuti bob sa elegantnom završnicom: koristite vosak kako biste definisali kosu oko lica za stil koji uokviruje lice. Završite sa malo spreja za kosu kako bi sve stajalo na mestu. Za dodatnu eleganciju: ukrasite kosu sa širokom šnalom za kosu (trenutno veoma moderno). Postavite je ili iznad uva ili gurnite pozadi deo s prednjeg dela kose u visini slepoočnice i zakačite ka dole. Prelepo!  

Kojem tipu kose pristaje obrnuti bob?

Asimetrični bobovi odgovaraju i ravnoj i talasastoj kosi. Samo oni sa veoma kovrdžavom kosom bi trebalo da porazgovaraju prvo sa svojim frizerom o očekivanjima za ovaj stil. Vaš frizer će moći takođe da vas posavetuje o dužini obrnutog boba koja će najbolje pristajati vašoj kosi. Kako bi frizura dobro stajala, kosa mora biti najmanje dužine do brade.

 

Lepota ovog boba: čak i sa malo razlike u dužini između prednjeg i zadnjeg dela ova frizura je moderna i elegantna. Probajte i odlučite da li je ili nije za vas, lako ćete preći na neki drugi bob!