Žena sa ugaonim licem i kratkom kosom
Oblikovanje kose | Četvrtasto lice

Četvrtaste crte lica: 5 top frizura za oštre konture lica

Srećom za nas, postoje frizure za svaki oblik lica: čak i za četvrtasta i ugaona lica. Oštre crte lica se mogu ublažiti sa odgovarajućim stilom. Ovde, predstavljamo frizure koje pristaju ženama sa četvrtastim i ugaonim crtama lica


Dobra frizura pre svega čini sledeće: ističe vaše lice. Da bi došlo do toga, frizura treba da odgovara obliku lica i da nadoknadi sve manje savršene konture. To je veoma važno za četvrtasta i ugaona lica: odgovarajuća frizura može da ublaži istaknute karakteristike kao što su naglašena brada ili vilica. Otkrivamo vam frizure koje će vam najviše odgovarati.


Da li imam ugaono lice?

Pre svega, treba da odredite da li imate četvrtast ili ugaoni oblik lica. Takva lica su karakteristična po njihovoj dužini i ponekad su široka isto koliko i duga (zbog toga izgledaju četvrtasto). Četvrtasto ili ugaono lice obično ima široke obraze, veliko čelo i naglašenu vilicu. Moto za odgovarajući izgled je: što je četvrtastije lice to nežnije treba da budu konture frizure. Kovdržava ili talasasta kosa je idealna jer nežno uokviruje lice, sakrivajući ugaone konture. Ali čak i tanke šiške ili ravna kosa može da izgleda dobro. Evo pet odgovarajućih frizura.


Odvucite pažnju sa uglova kovrdžama

Žena sa ugaonim licem i dugom kosom

Kovrdžava kosa odgovara zbog volumena i odvlačenja pažnje. Velike kovrdže ili nežni talasi su ženstveni i posebno pristaju četvrtastim ili ugaonim licima. One koje nemaju prirodne kovrdže mogu dodati talase sa aparatom za kovrdžanje, za ispravljanje ili viklerima. Savet: pena za volumen ili puder za volumen pružaju dodatnu punoću.


Šiške uokviruju ugaono lice

Žena sa ugaonim licem i plavom kosom.

Ako imate četvrtasto lice ne morate izbegavati šiške. Sasvim suprotno! Šiške sakrivaju široko čelo i ublažuju crte lica sa pametno postavljenim pramenovima. Šiške mogu biti duge do brade i mogu odvući pažnju sa naglašene vilice. Izbegavajte oštre, ravne šiške koje će učiniti lice ozbiljnim.


Bob odgovara oštrim crtama lica

Žena sa ugaonim licem i kratkom kosom sa naočarima

Bob je jednostavan za negu, odgovara bilo kojem tipu kose i pruža raznolikost. Može biti ravan ili asimetričan, sa slojevima ili talasima. Lepotice ugaonih lica bi trebalo da nose duži bob, dužine do ramena sa stepenastim krajevima. Tako će frizura dobiti lakoću i zaštitiće krajeve od cvetanja. Isto tako: shaggy bob sa definisanim pramenovima (savet: dodajte definiciju gelom ili voskom) odgovara oštrim crtama licama.


Neuglađeni izgled: nežni okvir za jako lice

Žena sa ugaonim licem i smeđom kosom

Stepenaste frizure koje nežno padaju na lice su moderne i ženstvene - jedan primer je razbarušeni izgled. Takođe je veoma zavodljiv i jednostavan za negu. Razbarušena frizura bi trebalo da ima volumena u korenu sa nepravilnim talasastim dužinama. Tekstura je mat, kao da je malo neuredana. Ovaj izgled ide najbolje sa kosom dužine barem do brade.

Kratka kosa je idealna za ugaona lica

Žena sa ugaonim licem i kratkom tamnom kosom

Čak i kratke frizure odgovaraju za one sa četvrtastim licem ako zapamtite sledeće. Frizura ne sme biti previše ozbiljna. Važno je da kosa nije prekratka. Idealno za ugaona lica: asimetrična frizura. Prednja strana može biti dovoljno duga da se napravi razdeljak. Još jedna opcija: kratko, neuglađeno i kovrdžavo. To je smeo izgled koji pristaje oštrim konturama lica.