Žena okrenuta leđima drži rep u ruci
Nega kose | Zaštita

Sjaj u kosi: Tajno oružje za vaše lokne

Želite dodatni sjaj u kosi? Moguće je sa tretmanom za sjaj za kosu! Ovaj tretman će učiniti da vaša kosa izgleda ponovo zdravo. Neposlušno kovrdžava? Nikako! Beživotni krajevi? Definitivno ne. Bleda boja? Ne. Umesto toga uživaćete u sjajnoj, glatkoj kosi. Saznajte o čudu koje se zove „glossing”.

 

 

Pogodite koja boja kose nikad ne izlazi iz mode? Ona koja je prirodna, koja vam je podarena. Bez obzira da li je plava, smeđa, crvena, crna ili siva. Negujte svoju kosu i bićete nagrađeni zdravim sjajem. Kad bi samo bilo tako lako! Nažalost, postoje mnogi faktori koji mogu sprečiti kosu da bude sjajna; blajhanje i farbanje kose ostavlja tragove, grejanje isušuje kosu zimi a sunce, so i hlor leti mogu da izazovu oštećenja. Ali ne brinite, vaše kovrdže će doći na svoje za tren i to zahvaljujući čarobnom tretmanu poput glossinga za kosu.

Pogled izbliza na ženski konjiski rep
© Schwarzkopf

Da, moguće je da se postigne ovaj nivo sjaja.

Šta je „glossing” za kosu i kako deluje?

Baš kao što sjaj za usta čini vaše usne sjajnim tako i sjaj za kosu čini vašu kosu sjajnom! Takođe može da doda nijansu boje koju želite. Sjaj za kosu osvežava boju nakon nekoliko pranja - na taj način će boja ostati duže - ili daje prirodnoj boji blistavi sjaj. Takođe poznat kao polutrajna boja, sjaj za kosu trenutno postoji u čistim i obojenim nijansama koje dodaju sjaj. Ne brinite se o greškama, veoma je jednostavno za upotrebu.

 

Preporučuje se da se sjaj koristi na svakih nekoliko nedelja pogotovo redovno zimi kada kosa može da oseti uticaj centralnog grejanja i da bude malo isušena.  Sjaj može takođe da pruži brzo osveženje između farbanja, a to pogotovo važi za plavuše čija boja brzo može da pređe u bakarnu ili za crvenokose čije vatrene lokne mogu brzo da izblede.

Žena okrenuta leđima pokazuje svoju dugu negovanu sjajnu kosu
© Schwarzkopf

Ne zaboravite da koristite tretman za sjaj na svakih nekoliko nedelja kako bi vaša kosa izgledala sjajno.

Evo nekoliko prednosti tretmana za sjaj na ofarbanoj kosi:

 

  • Održava boju i poboljšava rezultate vremenom
  • Osvežava izbledelu kosu
  • Potamnjuje ili produbljuje boju
  • Koriguje žute primese i crvene tonove koji uzrokuju dekoloraciju
  • Čini kosu glađom i sjajnijom

Koja je razlika između sjaja i koloracije?

U poređenju sa koloracijom, sjaj ima mnogo slabiju pigmentaciju. Prema tome, vaša boja se blago menja, ako se uopšte promeni. Razmislite ovako, vašoj kosi ćete pružiti pigmente koji reflektuju svetlost i koji je čine sjajnijom. Sjaj za kosu može takođe usmeriti vašu prirodnu boju u novi pravac, čineći je ili svetlijom ili tamnijom. Između tretmana za sjaj, preporučujemo vam da koristite šampon i regenerator za ofarbanu kosu kao što je Schauma Color Shine Color Protection šampon i Color Protection regenerator.  

Profil žene duge, tamne sjajne kose
© Schwarzkopf

Obezbedite svojoj kosi nivo sjaja koristeći specijalne proizvode za ofarbanu kosu.

Gde mogu da uradim tretman za sjaj?

Poseta profesionalnom frizeru se preporučuje ako želite da pružite kosi novi nežniji izgled. To je zato što frizer zna šta radi i kako da prilagodi tretman za sjaj vašem tipu kosu i vašoj želji. S druge strane možete uraditi tretman za sjaj sami kod kuće - vredi probati! Ali ako pokušavate sami, čisti sjaj ili glazura je najbezbeniji način. Za sve ostale najbolje je prepustiti stručnjaku. 

Otkrijte: