Žena sa voluminoznom, smeđom kosom koja joj pokriva jedno oko
Nega kose | Zaštita

Saveti za letnju negu kose

Leto je stiglo i kao što kosa ima određene potrebe zimi, isto tako ima posebne potrebe leti. To je zato što kosa sadrži 10 do 15 odsto vode i tokom letnjih dana, malo te vode ishlapi i čini da se kosa isušuje. Neophodno je kompenzovati taj gubitak vlažnosti i nahraniti kosu tako da ostane zdrava i da izgleda zdravo. Prikupili smo neke savete o tome kako da vratite količinu vlažnosti vašoj kosi čak i u najtoplijim danima i želimo da vam predstavimo naše „tajno oružje”.

Pogled otpozadi smeđe sjajne kose
© Schwarzkopf

Leto ne znači da kosa treba da bude suva.

Održavajte vlažnost vaše kose leti

Ovi saveti za negu kose će pružiti vašoj kosi osećaj svežine celog leta.

Efekat hlađenja: Nakon dugog dana na plaži, maska za kosu umiruje skalp i oporavlja kosu. Različite maske za kosu pružaju različite prednosti, pomažu da boja kose traje duže i da se ojača struktura kose, ali sve obećavaju da će hidrirati suvu kosu što je baš ono što je potrebno nakon izlaganja suncu. Regeneratori koji se ne ispiru su takođe fantastična ideja kako bi se obezbedila dugotrajna hidratacija.

Sprečiti rascvetane krajeve: Letnja vrućina može da bude veoma teška za kosu i da učini da postane suva i rascvetana. Dobar način da se spreče rascvetani krajevi je da se kosa redovno skraćuje (otprilike na svaka 3-4 meseca) kako bi ostala zdrava. Pobrinite se da zaštite kosu šeširima koji štite od UV zračenja ili šalovima kada ste na suncu kao dodatnu zaštitu, izaberite frizuru kojom ćete „sakriti” krajeve kose. Punđa je savršena frizura za to jer možete gurnuti krajeve u nju i učvrstiti gumicom za kosu.

Hidrirajte se: Već ste verovatno čuli milion puta koliko je važno da se hidrirate, a to je istina! Ljudsko telo se bukvalno sastoji od vode i kada je napolju toplo, neophodno je da pijete više nego obično. Ako nadoknadite telu izgubljenu vodu kroz znojenje, obezbedićete svom telu sve što mu je potrebno da se stvori prirodna masnoća, koja će zatim zaštiti kosu.

Zaštita od toplote: Vaša kosa ima više šanse da se izbori protiv sunca ako je dobro hidrirana. Ako koristite aparate za ispravljanje kose ili za kovrdžanje cele godine, možda ste oštetili pramenove kose. Sprej za zaštitu od toplote štiti od jake toplote i održava vlažnost tako stvara oklop oko pramenova.

Gliss Summer kao spas

Zamislite liniju za negu kose koja je posebno osmišljena da pruži vašoj kosi sve što joj je potrebno da ostane zdrava leti - čak i kada je na suncu i kada toplota ima druge planove. Gliss Summer Repair linija stvara oklop i štiti oštećenu kosu od sunca i bleđenja boje. Ali to nije sve - formula koja sadrži Omega 9 i ulje kajsije hrani kosu nakon što je bila izložena suncu na plaži ili hloru na bazenu, hidrira kosu i vraća joj ono što je izgubila. Kosa je zaštićena od štetnog UV zračenja, tako da ništa ne ometa na putu do zdrave, letnje kose. Hajde da upoznamo Gliss Summer Repair liniju:

Gliss Summer Repair Caring šampon položen na belom peškiru i bez površini
© Schwarzkopf

Gliss Summer Repair negujući šampon

Gliss Summer Repair regenerišući šampon čisti i uklanja ostatke slane vode, hlora i kreme za sunčanje dok oporavlja i regeneriše oštećenu kosu usled leta.

Gliss Summer Repair Express regenerator se može nanositi na kosu osušenu peškirom ili na suvu kosu i odmah poboljšava raščešljavanje, štiti od bleđenja boje (u kombinaciji sa negujućim šamponom), obnavlja i popravlja kosu oštećenu usled leta bez ispiranja.

Gliss Summer Repair Caring 3-u-1 tretman položen na belom peškiru i bež površini.
© Schwarzkopf

Tretman 3-u-1 pruža vašoj kosi intenzivan tretman i može se koristiti na tri različita načina.

Gliss Summer Repair Caring 3-u-1 tretman pruža intenzivnu negu kako bi pripremio kosu za borbu protiv štetnih letnjih uticaja. Proizvod postoji u praktičnom putnom pakovanju i idealan je saputnik za putovanja i na odmoru. Tretman se može koristiti na tri različita načina: brzo ispiranje nakon pranja kose, kao klasični tretman koji se ispira ili kao praktičan tretman koji se ostavlja da odstoji za dodatnu negu.

Gliss Summer Repair negujuće ulje za kosu igra važnu ulogu u zaštiti kose od letnjeg sunca kao i redovnog trošenja i habanja. Jednostavno nanesite na mokru ili suvu kosu kako bi sprečili isušivanje. Možete se radovati vašoj zdravoj kosi i lakom raščešljavanju tokom celog leta.

Žena sa voluminoznom, smeđom kosom koja joj pokriva jedno oko
© Schwarzkopf

Računajte na Gliss Summer za predivnu kosu tokom celog leta.

Otkrijte: