finish-with-frizz
Nega kose | Zaštita

Nema više neposlušne kovrdžave kose! Kako postići da kosa bude opet glatka

Meka, skladna, sjajna - mi želimo takvu kosu! Kad bi samo neposlušna kosa prestala da pokazuje svoju lošu stranu. Neka vaše kovrdže budu pod kontrolom: predstvaljamo vam pet najboljih saveta kako bi neposlušna kosa postala prošlost

Dobra vlažnost je neophodna za zdravu, meku kosu. Međutim postoje faktori koji mogu da utiču na tu ravnotežu. Suv vazduh na primer (u ugrejanoj sobi) ili toplota radi oblikovanja može da izvuče iz kose neophodnu vlažnost. To uzrokuje manjak elastičnosti vlakna i uvijanje kose što stvara neposlušnu kovrdžavu kosu. Nažalost ni suprotno nije dobro. Kada kosa ima previše vlažnosti u sebi, na primer kada je kosa mokra, nabubri i opet se kovrdža.

Sama četka nije dovoljna u takvim situacijama, ali mi imamo još nekoliko saveta i trikova: sa posebnom negom i odgovarajućim oblikovanjem može da se spreči kovrdžanje.

Top 5 proizvoda koji uglađuju kosu: Neposlušna kovrdžava kosa nema više šanse

Nema više neposlušnih kovrdža
© Getty Images

Jednostavno prelepa: svilenkasta kosa ne zahteva komplikovane frizure kako bi dobro izgledala

1. Losion protiv kovrdžanja: Ovaj tečni proizvod umiruje kovrdžavu kosu koja opet izgleda svilenkasto i glatko. Kako bi takva i ostala, losion sadrži UV filtere koji takođe štite kosu od toplote usred oblikovanja.

2. Nega: Adekvatni program nege pruža kosi dovoljno vlažnosti. Nove linije proizvoda sa mikro uljima na primer čine kosu izuzetno mekom i nežnom. Povremeno bi trebalo bi da ugodite svojoj kosi sa intenzivnim tretmanom. Na taj način površinska struktura kose se obnavlja i hrani se neophodnim proteinima. Kosa postaje opet zdrava - i to se vidi!

3. Lak za kosu: Kovrdže posebno smetaju u korenu. Lak za kosu može da reši ovaj problem: nanesite lak za kosu na staru četkicu za zube i sa njom umirite kovržde. Najbolje je koristiti proizvod sa laganom formulom tako da se kosa spusti ali da ne izgleda slepljena.

4. Ulje za kosu: Savršeni način da se dužine i krajevi drže pod kontrolom. Kosa pored toga što postaje uglađena, dobija prelepi sjaj i ne izgleda teško.

5. Adekvatno feniranje: Uvek koristite zaštitu od toplote pre feniranja. Na taj način se sprečava isušivanje kose. Takođe sušite kosu prema krajevima kako kosa ne bi postala hrapava na površi.

Otkrijte: Zaštita