Žena kraće zdrave, crne kose
Nega kose | Zaštita

Dobri saveti i trikovi za negu obojene kose

Sveže ofarbana kosa može da učini da se osećate kao da ste se nešto promenilo, „je-ne-sais-quoi” što vam daje malo (ili puno!) samopouzdanja. Međutim, ljudi se često plaše nove boje kose po prvi put - a najveći deo tih briga je kako održavati sveže ofarbanu kosu. Ili ste možda stručnjak u farbanju kose kod kuće tako da znate da za postizanje odgovarajuće rutine treba vremena i istraživanja. Dok je istina da je ofarbanoj kosi neophodno malo više dodatne pažnje, može biti vredno truda i dati vam čak trenutak za sebe ako radite kako treba. Evo naši najbolji saveti za održavanje vaših fantastično ofarbanih lokni.

Dobra higijena kose

Što manje to bolje! Zdrava, rutina higijene kose ne znači više pranja kose. Ako volite ili ako osećate potrebu za dnevnim tuširanjem, kupite kapu za tuširanje da zaštitite kosu od stalnog izlaganja toploj vodi (i hemikalijama i mineralima u vodi iz tuša, što može dovesti do oštećenja ako je kosa previše izložena). Hladna voda je takođe bolja za kosu - ali razumemo da hladno tuširanje nije primamljivo, a zbog toga imamo još nekoliko trikova u rukama.

Žena sa suhom kosom
© Schwarzkopf

Pre: Suvoj, lomljivoj kosi je potrebna nega

Žena sa zdravom kosom drži Gliss Ultimate Color liniju
© Schwarzkopf

Nakon: Glatka, sjajna i ukrotiva kosa

Sprečite svakodnevne faktore stresa

Razlog zbog kojeg je tako zabavno farbati se u novu boju jeste što vam dozvoljava da budete kreativni. Isto se može reći za različite stilove kose: elastične lokne, ravne, talasate ili stil sa razbarušenim morskim talasima. Nažalost, toplo oblikovanje nije veliki prijatelj kose pogotovo ako je već isušena od blajhanja. Ako možete, nađite alternative bez toplote da oblikujete kosu ili uzmite dobar regenerator. Međutim, iako ne koristite uopšte toplotu, spoljašnji faktori kao što su zagađenje i UV zračenje će svakako ostaviti svoj uticaj na kosu. Korišćenje proizvoda sa UVB/UVA zaštitom može da pomogne, kao i redovno šišanje tako da kosa ne postane umorna ili iscrpljena.

Sprečiti je bolje nego lečiti

Najbolji način da izbegnete oštećenu i suvu kosu je da održite dobru rutinu nege kose. To počinje pre nego što primetite oštećenja na vašim pletenicama (iako nije nikad kasno, tako da ne brinite!). Koristeći odgovarajuće proizvode od dana nakon farbanja može sprečiti neke od glavnih krivaca: bleđenje i lomljenje.

 

Proizvod za negu kose koji svako koristi redovno je šampon i ako želite da brinete o svojoj kosi u potpunosti, dobar regenerator je neophodan. Odgovarajući šampon za ofarbanu kosu će pomoći da se spreči bleđenje a biranje šampona koji nije prikladan za ofarbanu kosu će vam samo odneti novac u slivnik, bukvalno, s obzirom da će se skupa farba brzo isprati. Ofarbana kosa je malo osetljivija na lomljenje tako da regenerator koji izaberete mora da omogući lako češljanje, da se kosa ne bi mrsila kada je češljate i oblikujete. Idealna kombinacija za negu obojene kose je Schwarzkopfova linija GLISS Ultimate Color. Ovi proizvodi imaju UVA i UVB zaštitu i sprečavaju bleđenje boje. Ovaj šampon i regenerator će zapravo zaštiti kosu od redovnog trošenja svakodnevnice, pomagajući boji da ostane sveža do dvanaest nedelja.

Naš savet:

Pobrinite se da imate pri ruci maske za kosu koje štite boju! Možete ih kada stavite i masku za lice, tako zaista ne treba više truda. Koristite prema uputstvu ove različite proizvode ali obično jednom ili dvaput nedeljno.

Otkrijte: