Nega kose | Zaštita

Lepota na snegu: najbolji saveti za kosu

Ne menja se samo zimsko vreme - trebalo bi da prilagodite vašu negu za ovaj period godine! Hladno i suvo vreme kao i grejanje utiču na vašu kosu. Isplati se dodatna nega! Saznajte više    

Skijanje, žurke u lobiju, topli velnesi - zima pruža fantastične prilike za hladne dane i vikende koji vas takođe inspirišu da šetate pod kristalnim nebom čak i kad je ledeno hladno. Vašoj kosi je potrebna posebna nega kako bi ostala prelepa na snegu. Konkretni saveti? Evo: naših 7 veličanstvenih!

Savet 1: Hidrirajte

Hladni zimski vetar i zagrejane prostorije isušuju kožu i kosu. Prema tome koristite šampon i balzam koji hrane kosu za vreme zimskih dana. Hranljiva maska za kosu treba da bude deo vašeg rituala. Intenzivni tretman jednom nedeljno pomaže kosi da izdrži zimu.

Savet 2: Ređe perite kosu

Kako bi izbegli isušivanje kose zimi ne treba je prati toliko često koliko i leti. Izlaziti sa mokrom kosom? Pokušajte da to ne radite. Niske temperature nisu dobre za mokru kosu. 

Savet 3: Ulje za kosu, čudesni lek

Korišćenje ulja za kosu je kao zaštita od zime za oštećenu kosu. Pomaže da se regeneriše suva kosa, osvežava je i daje joj sjaj. Zlatno ulje može da se nanese na mokru kosu direktno nakon ispiranja šampona ili nakon sušenja.

Savet 4: Nežno feniranje

Ostaviti kosu da se osuši na vazduhu zimi? Zaledimo se na samu pomisao na to. Međutim toplota iz fena vam ipak teško pada. Rešenje: nanesite zaštitu od toplote i osušite s difuzerom na najmanjoj jačini.

Savet 5: Nosite kapu

Izlaganje kiši, snegu i hladnom vremenu je veliki faktor stresa za kosu. Nošenje kape znatno štiti kosu od vremenskih prilika. Sa toliko puno frizura koje su u ponudi danas, sigurno ćete naći nešto što vam odgovara!

Savet 6: nema više naelektrisane kose

Kosa može da se naelektriše usled trenja o džemper, šala i kape. Možete da sprečite tu pojavu uz korišćenje spreja za oblikovanje i zaštitu od toplote ili laka za kosu. Kako bi vaša kosa ostala na mestu i bila vlažna možete da koristite proizvode protiv kovrdžanja preventivno - ili kao šampon za pranje ili kao lak koji se nanosi na suvu kosu. Ali ne istovremeno! Više proizvoda ne znači da je bolje.

Savet 7: Šišajte se da bi sprečili rascvetane krajeve

Oštećeni krajevi kose su ružna strana suve kose u zimskom periodu. Kada redovno šišate krajeve, kosa neće cvetati i uvek će biti lepa i zdrava.

Zima se uvek najviše oseti na krajevima kose. Trenje o kape i kragne još više šteti kosi. Naš video pokazuje kako da obnovite suvu kosu koja se kovrdža:

Video: nega protiv kovrdžanja kose

Otkrijte: Ulje za kosu