Žena gleda u stranu dok drži slomljene makaze u rukama
Nega kose | Umorna kosa

Kako se rešiti lomljenja kose

Kada kosa postane slamasta i krhka znači da je vreme da se nešto preduzme i da je neophodna pomoć oštećenoj kosi. Koji su uzroci rascvetanih krajeva i kako da ih eliminišemo? Verujte našim stručnjacima i njihovim savetima o negovanju rascvetanih krajeva i koristite šampone i regeneratore iz linije Gliss Split Ends Miracle kako biste održali svoju kosu zdravom i kako bi izgledala fenomenalno.Svi mi želimo kosu koja izgleda fantastično ali važno je i da se osećamo dobro! Imati kosu zdravog izgleda je veoma jednostavno ako dobijemo prave savete i ako izdvojimo malo vremena za odgovarajuću negu. Ipak, može doći do lomljenja kose bez obzira na naše napore jer hladno ili toplo vreme utiče na zdravlje naše kose. Zbog toga vam pružamo neke korisne savete sa kojima ćete naučiti kako da izbegnete lomljenje kose sa odgovarajućom negom i linijama proizvoda.

 

Žena drži kosu i gleda u ispucale krajeve
© Schwarzkopf

Da li vam ova slika izgleda poznato?

Šta je zapravo lomljenje kose?

Pre svega, vreme je da se razjasni nesporazum. Mnogi veruju da su lomljenje kose i rascvetani krajevi isto. Ali to nije tako: rascvetani krajevi znači da su krajeve oštećeni i počeli su da se lome. S druge strane, lomljenje kose je izraženije oštećenje strukture cele kose. Takvo oštećenje može da bude ne samo na krajevima već bilo gde u kosi i da učini kosu krhkom i slamastom. U suštini, kosa se može lomiti na bilo kojoj dužini i tipu kose. Ipak, duža i tanka kosa češće je pogođena jer je sklonija (na primer, zbog godina) i ima širu površinu.

Žena skida motorističku kacigu sa glave
© Schwarzkopf

Dnevne aktivnosti mogu uticati na vašu kosu i lomljenje kose.

Šta je uzrok lomljenja kose?

Lomljenje kose obično je izazvano spoljnim uticajima koji isušuju kosu, smanjuju njenu fleksibilnost i napadaju površinsku strukturu. Uz faktore spoljašnje sredine, tu su oštećenja usled oblikovanja i neadekvatna nega. Kratak pregled uzroka:

 

  • Prekomerno ili nepravilno feniranje, tapiranje ili grubo češljanje mokre kose
  •  Jak pritisak na primer gumica ili šnala
  • Često farbanje s obzirom da se kutikula otvora pri procesu
  • Hemijski tretmani kao što je minival
  • Toplota: direktna sunčeva svetlost, aparati za oblikovanje kao što su fen, aparat za kovrdžanje ili pegla. Zbog toga je zaštita od toplote tako važna za kosu.
  •  Elektricitet: pleteni šalovi i džemperi mogu takođe da oštete vlakna kose.

Gliss Split Ends Miracle
© Schwarzkopf

Gliss Split Ends Miracle linija bori se protiv lomljenja kose i rascvetanih krajeva u trenutku

Šta pomaže u sprečavanju lomljenja kose?

Veoma je teško oporaviti kosu kada je oštećena ali u početku, blago oštećenje se može srediti i možete sprečiti lomljenje kose sa odgovarajućom negom. Evo kako:

 

Na krajevima: Redovno skraćujte krajeve na svakih šest do osam nedelja. Na taj način se uklanjaju popucali krajevi i kosa će izgledati ponovo sveže i zdravo. S obzirom da su dužine i krajevi najstariji deo kose i da su već prošli dosta toga, potrebna im je dodatna nega. Ulja mogu da se koriste za hidriranje suvih krajeva, dodavanje važnih nutrijenata i obnavljanje krajeva kao što je Gliss Split Ends Miracle Sealing Serum. Vlakna kose se u trenutku izjednačavaju za jaču i zdraviju kosu.

Žena se gleda u špiglu i koristi Gliss Split Ends Miracle Serum
© Schwarzkopf

Gliss Split Ends Miracle Sealing Serum čini kosu zdravijom

Nega keratinom: Pitajte svog frizera o keratinskom tretmanu. To je proces ispravljanja kose iz Brazila koji obogaćuje kosu keratinom. Elastični protein je glavni prirodni komponent naše kose koji se obnavlja iznutra. Rezultat: jaka, glatka i mekana kosa. Osim toga, keratinski tretman je prikladan za sve tipove kose i deluje mesecima! Možete takođe koristiti šampone i regeneratore koji sadrže keratin i zaštititi kosu od lomljenja sa redovnim nanošenjem.

 

Staviti masku: Negujte kosu s vremena na vreme dodatnom negom u obliku maske. Intenzivna krema sadrži aktivne obnavljajuće sastojke koji čine vašu kosu mekanom i zdravom kao što je Gliss Split Ends Miracle Sealing 2-in-1 Treatment Maska, koja u trenutku obnavlja i uglađuje oštećenu kosu i rascvetane krajeve zahvaljujući svom jonskom kompleksu i ulju od semena grožđa. 

Žena nanosi Gliss Split Ends Miracle masku na kosu
© Schwarzkopf

Gliss Split Ends Miracle Sealing 2-in-1 Tretman maska pravi čuda u obnavljanju oštećene kose

Korišćenje peškira: Trebalo bi uvek da tapkate mokru kosu umesto da je trljate da biste je osušili. Kosa natopljena vodom može lakše da popuca i zato je treba pažljivo negovati. Stručni savet: umesto običnih peškira koji mogu da učine kutikulu hrapavom, stručnjaci za kosu preporučuju da se koristi obična pamučna majica. One su nežne i neće ukloniti vlažnost iz kose.

 

Više od toplog vazduha: Koristite fen sa jonskom tehnologijom. Ne oduzima toliko vlažnosti iz kose jer jon deli molekule vode u kosi u manje fragmente. Spoljni deo kutikule kose je dobro zatvoren u procesu što daje dodatni sjaj.

 

Pametno oblikovanje keramikom: Kada kupujete peglu za ispravljanje ili kovrdžanje, izaberite uređaj sa keramičkim premazom. To omogućava da se toplota ravnomerno rasporedi, a aparat za oblikovanje nežno klizi kroz kosu.

Žena češlja kosu na krajevima
© Schwarzkopf

Češljajte kosu počevši od krajeva kako bi se smanjila mogućnost lomljenja.

Dobar potez: Prolazite s četkom pažljivo kroz kosu i uvek počnite na krajevima. To sprečava da se već zamršeni pramenovi još više zategnu i da se kidaju čvorovi koji su se formirali u kosi. Najbolji izbor za kosu: prirodne čekinje (na primer od divljeg vepra).

 

Ostanite hladne glave: Uvek nanesite zaštitu od toplote na kosu pre feniranja i oblikovanja. To je neophodno! Visoke temperature mogu da oštete strukturu i da izazovu lomljenje kose. Ako vaš aparat za oblikovanje ima više od jedne jačine, podešavanje na najslabiju je takođe dobra ideja. Probajte nešto poput got2b Guardian Angel 220°C spreja za zaštita od toplote kako biste zaista sačuvali kosu.

Kako linija Gliss Split Ends Miracle može da pomogne

Nova Schwarzkopfova linija Gliss Split Ends Miracle koristi inovativnu tehnologiju koja dugotrajno učvršćuje vlasi i pomaže da se rascvetana krajevi ponovo spoje. Uglađuje oštećenje strukture od korena do krajeva i čini da kosa izgleda zdravije nego ikada koristeći jonski kompleks i ulje od semena grožđa - bez veštačkih koloranata. 

Žena raščupane kose gleda u kameru
© Schwarzkopf

PRE: Dosta vam je takvog izgleda kose?

Nema potrebe da isprobavate različite obnavljajuće proizvode, s obzirom da je linija Gliss Split Ends Miracle najbolja odbrana od oštećenih dužina i rascvetanih krajeva. Sa proizvodima za svačiju potrebu, u liniji Gliss Split Ends Miracle možete naći serum za kovrdžavu kosu, dnevni šampon i regenerator, dubinski i intenzivni regenerator za dodatno uglađenu kosu i korisnu 2-u-1 masku za dodatnu hranljivost kose.

Žena zdrave, uredne kose gleda u kameru
© Schwarzkopf

POSLE: Prelepa kosa zahvaljujući Gliss Split Hair Miracle liniji.

Gliss Split Ends Miracle Video Tutorijal

Otkrijte: