Žena duge crne kose gleda u kameru
Nega kose | Umorna kosa

Negovati kosu nakon leta

Toplota, sunce, plaže ili voda iz bazena…to je sve leto! Koliko god je leto zabavno ipak može biti teško za vašu kosu, zato ne bi trebalo da zapostavimo negu. Reći ćemo vam kako da negujete kosu nakon leta i šta da radite sa dobrim savetima i kako da koristite fantastične proizvode kao što je Schwarzkopfova linija Ultime Repair.

 

Koliko god mi voleli leto, kosa ga ne voli koliko i mi! Mnogi faktori kao što su UV zračenje, so ili voda iz bazena mogu brzo oštetiti kosu ako je ne negujete. Do kraja leta kosa može da bude slamasta i krhka. Najbolji lek je pružiti dovoljnu zaštitu tokom leta. Već ste to propustili? Nema problema! Jesen je najbolje vreme da se kosi povrati puni sjaj i da se pripremi za zaštitu od zime. Sledite ove jednostavne korake za najefikasniju negu.

Žena sa dugom smeđom kosom
© Schwarzkopf

Previše letnje zabave može iscrpiti kosu.

 1. Brinite se o svojoj kutikuli
  Kutikula - spoljni deo kose - sačinjena je od ćelija koje se preklapaju. Njihov posao je da štite kosu od faktora stresa spoljašnje sredine kao što su svetlo, toplota i kozmetički tretmani kao što su koloranti. Međutim, kutikula se može oštetiti leti, čineći kosu suvom, krhkom i slamastom.
  Da bi kutikula ponovo ojačala, samo jedna stvar pomaže: vlažnost. Koristite redovno hidrantnu masku za kosu kao što je Gliss Ultimate Repair Anti-Damage maska ili čak tretman koji se ne ispira. Ali zapamtite, važno je da ne preterate sa proizvodima za kosu. Savet: Koristite proizvode za negu iz iste linije jer su napravljeni da deluju zajedno.
 2. Novi sjaj za vašu kosu                                                                      Potrebno vam je da pojačate sjaj? Naučite o toniranju kose ili privremenoj koloraciji. Za razliku od trajnih farbi, boja se ispira s vremenom. Mnoge farbe sadrže hranljive sastojke - posebna ulja, na primer, koja obmotavaju kosu i daju joj ponovo sjaj. Savet: Gliss Ultimate Repair SOS Tretman deluje za samo 60 sekundi, obnavljajući strukturu kose uz pomoć dodatnog keratina. Ovaj proizvod obećava do 95% više otpornosti i sjaja tako da će savršeno dodati vašim loknama neophodni sjaj
 3. Negovani krajevi
  Kraj leta je idealno vreme za odlazak kod frizera. Pokušavate da sačuvate dužinu? Ne brinite se. Ne morate da izgubite na dužini. Ali ako ošišate vaše suve, oštećene krajeve vaša kosa će izgledati svežije i generalno zdravije. Savet: Koristite Gliss Ultimate Repair Weekly Therapy jednom nedeljno kako bi popravili oštećenja i ugladili kutikulu, kako bi kosa bila ravna i imala celokupno zdraviji izgled.

 

Zima stiže: kako pripremiti kosu za hladno vreme

 1. Zaštite protiv isušivanja
  Faktori stresa iz spoljašnje sredine su nestali - ali i hladno vreme može da optereti kosu. Grejanje, hladan vetar ili preterano feniranje može da isuši kosu - i uzrokuje rascvetane krajeve. Dajte kosi vlažnost sa obnavljajućom maskom dva puta nedeljno. Uz to, koristite obnavljajući šampon i balzam. Savet: Kada fenirate kosu, ciljajte krajeve. Koristite difuzer dodatak za bolju kontrolu temperature.
 2. Obratite pažnju na ishranu
  Vaša ishrana utiče na zdravlje vaše kose. Držite visoke nivoe vitamina  - to je važno za zdrav rast kose. Hrana kao što je losos, skuša, pečurke ili avokado mogu da pomognu. Ta hrana je bogata vitaminom D. Uz to: Takođe ćete poboljšati svoj imunitet za uobičajne jesenje tegobe kao što su kašalj i prehlade.
 3. Ne dajte peruti priliku
  Zimi, često koža postane malo suva i peruta se. To je zbog velikog broja sezonskih faktora kao što su ulaženje i izlaženje iz hladnih prostorija u zagrejane. Dobra vest je da možete preduzeti korake kako biste sprečili perut sa šamponima protiv peruti. Negujte skalp redovno koristeći tonik za kosu. Možete takođe tretirati skalp sklon peruti specijalnim šamponima koji hrane ne samo kosu već i skalp. Savet: Kada sušite kosu, izbegavajte da sušite na najjačoj temperaturi, jer je blago topao vazduh mnogo bolji. Tako ćete izbeći nepotrebno iritiranje skalpa.

Žena sjajne tamne kose
© Schwarzkopf

Nema peruti na vidiku!

Razmislite o upotrebi naše Gliss linije

Ako zaista želite da vaša kosa izgleda najbolje moguće nakon sezonskog oštećenja, onda možete koristiti Gliss Ultimate Repair liniju proizvoda za negu kose. Sa tečnim keratinom koji pomaže da se obnove oštećeni pramenovi, Ultimate Repair sadrži jaku, visoko efikasnu formulu koja čini čuda kako bi vaša kosa izgledala oporavljeno i bolje nego ikada. Cilj Ultimate Repair linije je da nadomesti izgubljeni keratin tokom hladnog ili toplog vremena i da ojača oslabljenu kosu uz pomoć specijalne Gliss formule.

Prikaz češljanja duge tamne negovane kose
© Schwarzkopf

Gliss Ultimate Repaire linija oporavlja pramenove kose za dodatni sjaj i svilene lokne.

Kako bi se postigao potpuni efekat Gliss Ultimate Repair, možete kombinovati proizvode i dati oštećenoj kosi pravu negu i vratiti joj zdravi izgled. Sa našom linijom Ultimate Repair koju čine šampon, regenerator, maska protiv oštećenja, i Express Repair regenerator, vaša kosa će se vratiti u život i ponovo izgledati savršeno.

Otkrijte: