Žena sa plavom kosom, naočarima i autobusom u pozadini
Nega kose | Umorna kosa

Idealna nega za oštećenu i krhku kosu

Previše ste oblikovali kosu ili vam je često farbanje oštetilo kosu i učinilo je krhkom? Otkrivamo vam kako da vaša kosa ponovo zablista. Dodatak: program za negu koji je savršen za oštećenu kosu.

 

Dok shvatite da vam je kosa oštećena, već se svašta ispodešavalo: teška vremena sa aparatima za oblikovanje kao što su fenovi i pegle, bojenje, blajhanje, minival...Čak i ne baš najbolje dijete mogu da predstavljaju stres za kosu. Ponekad, treba okriviti samo nedostatak odgovarajuće nege. Kosa se isuši, kutikula postaje gruba, izađu suvi krajevi i kosa cveta.

Odgovarajuća nega za oštećenu i krhku kosu

Dve moderne žene sa zdravom plavom kosom

Sa odgovarajućom rutinom nege šampona, balzama ili maske, oštećena kosa će biti opet izrazito lepa!

Negujte oštećenu kosu kao što biste nežni, filigranski maslačak: držite je dalje od bilo čega što može da izazove dodatno oštećenje. Kada perete kosu, pobrinite se da koristite šampon iz linije za oštećenu kosu. Dobro nakvasite i nežno utrljajte šampon u kosu. Nemojte snažno trljati. To će učiniti češljanje još težim kasnije. Pažljivo isperite. Nakon pranja, trebalo bi definitivno da ugodite kosi sa balzamom ili maskom. Kada je nanosite, posebno obratite pažnju na oštećene dužine. Dozvolite da maska deluje i pažljivo isperite. Čak još bolje: tehnika obrnutog pranja, kada zamenite redosled kojim koristite šampon i balzam. Pročitajte više o tome ovde.

Šta je dobro za oštećenu kosu

Određeni sastojci iz šampona i ostali proizvodi za negu su često pravi heroji za oštećenu kosu. Ako je kosa slaba i pod stresom, hidrantni sastojci kao što su aloja vera, pantenol, glicerin ili proteini svile joj pomažu da se spase. Za već oštećenu kosu, ulja biljnog porekla i proteini su specijalisti za hranljivi oporavak. Aktivni sastojci kao što su ulje makadamija oraha, arganovo ulje, shea puter ili ružino ulje pokrivaju pojedinačne pramenove sa providnim zaštitnim filmom, koji uglađuje sloj kutikule. Rezultat: kosa izgleda zdravo i ponovo blista.

Nežno oblikovanje za oštećenu kosu

Žena sa smeđom kosom i ruksakom

Ulja biljnog porekla i proteini svile pružaju sjaj kosi.

Nakon pranja, kosa je natopljena i zato je posebno osetljiva na spoljna oštećenja. Umotajte je nežno u preškir kako bi je osušili. Zatim je počešljajte češljem sa širokim zupcima. Savet: držite svaki deo blizu korena dok češljate je kosa imati manji pritisak. Posežete za fenom, aparatom za kovrdžanje ili ispravljanje kose? Najbolje je sve izbegavati ako vam je kosa oštećena. Sušenje na vazduhu je najnežnije za kosu. Nemate vremena za to ujutro? Podesite fen na punu snagu sušenja - ali ne topliju od srednje toplote. To će pomoći da se kosa brže osuši - ali i da se smanji izlaganje oštećenjima - što kraće moguće. Savet za oblikovanje: ako želite da napravite blage talase, razuzdane kovrdže ili uglađenu frizuru, postoji jednostavniji način za to. Otkrijte kako ovde. Tretmani poput bojenja dodatno oštećuju već oštećenu kosu. To važi posebno za blajhanje i trajnu. Pređite na toner kao alternativu za bojenje kose.

Šta je dobro za oštećenu kosu

Ako patite od rascvetanih krajeva, specijalni fluidi za negu mogu da ih ublaže i da učine da izgledaju manje kovrdžavo - barem na određeno vreme. Jednostavno nanesite nekoliko kapi u kosu osušenom peškirom i sušite kao i obično. Možete dodatno da poboljšate izgled rascvetanih krajeva tako što ćete ih sušiti odispod koristeći okruglu četku. Kada rascvetani krajevi zaobilaze oporavak: bilo bi bolje da vam frizer skrati kosu za oko 2 ili 3 cm. Ženi sa dugom kosom je veoma stalo do svoje kose - posebno do dužina. Ali njena kosa će joj biti zahvalna za zdraviji sjaj i više volumena. Verujte nam - i verujte frizeru kako da ošiša ono što treba. Jer jedno je sigurno: porašće ponovo!

Otkrijte: