Crvenokosa sa kosom pod stresom
Nega kose | Suva kosa

Šest saveta za negu suve kose

Suva kosa? Ne hvala! Nažalost, zimi kosa može da se kovrdža i da postane suva. Reći ćemo vam koji šamponi pomažu protiv suve kose i daćemo vam savete koji će pomažu da vaša kosa pod stresom ponovo bude sjajna i glatka...

Žena sa zdravom, sjajnom kosom

Prava nega čini suvu kosu sjajnom i ponovo glatkom.

Suvi vazduh i ledeno vreme uzimaju danak. Šeširi koji grebu i vuneni šalevi zapravo ne pomažu. Rezultat: slamasta, suva kosa i rascvetani krajevi. Vašoj kosi je potrebno malo više nege s vremena na vreme. Koristite specijalne formule proizvoda kako bi kosa bila zdrava i sjajna. Ali šta zaista pomaže protiv suve kose i rascvetanih krajeva? Ovih šest saveta će vam pomoći da se borite protiv svega toga:

 1.  Najbolji šamponi protiv suve kose
  Posebni šamponi za suvu kosu hrane kosu, smiruju teme i smanjuju svrab. Trebalo bi da se koriste dva do tri puta nedeljno. Šamponi za oporavak, prirodna ulja i hranljivi sastojci su idealni. Savet: ako perete kosu svakodnevno, koristite redovno veoma blagi šampon i šampon za suvu kosu. Na taj način ćete sprečiti isušivanje skalpa.

 2. Ulje za kosu 
  Suvi krajevi se brzo i jednostavno neguju sa uljem za kosu. Savet: nanesite ulje na krajeve, ne na celu kosu, kako bi sprečili izgled masne kose.

 3.  Maske i balzami protiv suve kose 
  Maske ili balzami su osnov nege za kosu. Ako vam je kosa veoma pod stresom, trebalo bi redovno da koristite proizvod koji se ne ispira. Koristite masku jednom ili dvaput nedeljno ali utrljajte samo na krajeve, ne na koren!

 4. Sprej za zaštitu od UV zračenja protiv suve kose 
  Leti, slana voda i sunce su često razlog zbog kojeg je kosa suva. Nanesite posebnu zaštitu od UV zračenja pre nego što izađete na sunce. Nije samo neophodno vašoj koži da se zaštiti od štetnog zračenja, već i vašoj kosi. Savet: naprskajte na mokru kosu i idemo!

 5. Smanjite upotrebu sredstava za oblikovanje kako biste sprečili isušivanje kose 
  Odmorite kosu od toplote i pustite je da se osuši prirodnim putem. Napravite nežne talase tako što ćete isplesti pletenice nakon pranja i koristiti sprej za teksturu. Možete postići zalizani ili mokri izgled sa gelom. Uvek nanesite proizvod za zaštitu od toplote pre feniranja, kovrdžanja ili ispravljanja kosei.

 6. Što manje to bolje za suvu kosu 
  To važi za pranje ali i za oblikovanje. Ostaci gela, lak za kosu ili ostali proizvodi oštećuju i isušuju vašu kosu. Isto važi i za previše pranja. Zimi, kada je napolju hladno i suvi vazduh utiče na vašu kosu, trebalo bi da probate da perete kosu što ređe.
Žena sa talasastom kosom

Blagi talasi ne zahtevaju upotrebu vrelog aparata za kovrdžanje. Dovoljno je da ispletete mokru kosu i da je pustite da se osuši.

Generalno: redovno se šišajte da bi sprečili isušivanje kose i rascvetanih krajeva. Isecite između 5 cm i 15 cm, u zavisnosti od nivoa oštećenja kose.

Otkrijte: