Dark-haired woman with long hair in a messy bun sits cross-legged.
Nega kose | Suva kosa

Maske za kosu: Dodatna nega

Dark-haired woman with long, shiny healthy waves
© Schwarzkopf

Maske za kosu prodiru duboko u vlas

Leti nam vetar, sunce i toplota iscrpljuju kosu, a hladan i suvi vazduh stvara probleme u našoj kosi tokom jesenjih i zimskih meseci. Ipak to nisu jedini uzroci oštećenja; hemijski tretmani, uticaji okoline i mehanički stres takođe naprežu našu kosu. Zato rutina nege kose nije rutina nege bez maske za kosu pune negujućih sastojaka. Dajemo vam dragocene savete o korišćenju maski i zašto su Gliss 4-u-1 maske baš ono što je potrebno vašoj kosi.

 

Dok regenerator zaglađuje kutikule vlasi i daje kosi potrebnu vlažnost, maska za kosu joj pruža još dublji tretman. Sastojci maski, poput dragocenih ulja, intenzivno neguju suvu kosu, a tekući keratin pričvršćuje se za porozna područja vlasi i pokriva oštećenja u strukturi kose – podmlađujući vašu kosu!

 

Ovaj video sadrži detaljna uputstva kako ispravno naneti masku na kosu.

Kako ispravno naneti masku na kosu

  1. Maske za kosu mogu učiniti našu kosu otpornom na uticaje okoline samo ako se ispravno koriste. Nanesite masku na kosu barem jednom nedeljno. Ako vam je kosa veoma iscrpljena, masku možete naneti i dva do tri puta nedeljno.
  2. Masku nanesite na vlažnu kosu i počešljajte je češljem sa širokim zupcima. Tako ćete je ravnomerno rasporediti po celoj kosi, do samih krajeva. Ne nanosite masku na kosu iznad uva jer je kosa ionako prirodno masna kod korena.
  3. Umotajte kosu u topao peškir i pustite da se maska upije prema vremenu naznačenom na pakovanju. Toplota otvara kutikule vlasi pa aktivni sastojci maske mogu lakše da prodru u vlas i da deluju.
  4. Kad istekne vreme, dobro isperite kosu. Ako živite u području gde je voda tvrda, uzmite flašu mineralne vode i zalijte kosu na kraju – to će sigurno dati sjaj vašoj kosi.

Naš savet:

Za veoma intenzivnu negu, ostavite masku u kosi preko noći. Umotajte kosu u meku tkaninu od mikrofibera kako biste pojačali efekat toplote i zaštitili svoj jastuk.

 

Dark-haired woman touches her long, full hair.
© Schwarzkopf

Za sjajnu kosu zdravog izgleda, trebalo bi da nanesete regenerator za kosu jednom ili dvaput nedeljno.

Maske za kosu: Saveti i trikovi

  • Za intenzivnu negu, nanosite masku pramen po pramen od korena do krajeva. To će trajati duže, ali će maska biti efikasnija i bićete sigurni da je prekrivena svaka vlas.
  • Posebno je efikasno ako masku nanesete ujutro, dignete kosu u punđu i ostavite je tako celi dan. Uveče dobro isperite masku iz kose.
  • Tretmani u spreju koji se ne ispiru vrlo su praktični. Zahvaljujući niskom sadržaju ulja, oni su posebno prikladni za tanku kosu jer je nepotrebno ne otežavaju.
  • Mali trik za hitne slučaje: ako morate brzo da nanesete tretman, samo protrljajte malu količinu maske među dlanovima i umasirajte je u krajeve kose. Ne ispirite.

Three tubs of hair masks stand side by side.
© Schwarzkopf

Tri različite Gliss 4-u-1 maske pomoći će vam sa svakim problemom kose.

Gliss 4-u-1 maske: maska za svaki problem

Maske za kosu mogu učiniti gotovo sve: olakšavaju češljanje kose, pružaju vlažnost, čine kosu mekom i elastičnom te sprečavaju kovrdžanje kose. Gliss 4-u-1 maske pružaju nežnu do intenzivnu negu kose u zavisnosti o tome što smatrate da vašoj kosi treba. Pre pranja kose šamponom, nanesite masku na mokru ili suvu kosu, ostavite da deluje najviše tri minuta i temeljno je isperite. Za jaču negu, nanesite malu količinu maske na suvu kosu nakon pranja – bez ispiranja.

 

Važno je da maska za kosu odgovara vašem tipu kose kako bi joj dala najbolju moguću negu.

 

The pink packaging containing the Gliss 4-in-1 hair mask.
© Schwarzkopf

Maska za kosu sa babasu uljem idealna je za oštećenu, obojenu kosu.

Maska za oštećenu, obojenu kosu: Gliss 4-u-1 maska sa proteinom i babasu uljem daje ofarbanoj kosi blistavost i sjaj. Tretman takođe sprečava pucanje krajeva i čini kosu elastičnom.

 

The yellow Gliss 4-in-1 Mask
© Schwarzkopf

Maska za kosu sa proteinom i shea puterom pomaže oštećenoj i oslabljenoj kosi.

Maska za oštećenu i oslabljenu kosu: ako želite da ojačate strukturu svoje kose, pružite joj mnogo nege i sprečite pucanje krajeva, Gliss 4-u-1 maska sa proteinom i shea puterom prava je maska za vas!

 

The light blue packaging of the Gliss hair mask.
© Schwarzkopf

Maska za kosu sa proteinom i kakao puterom hidrira vašu iscrpljenu i suvu kosu.

Maska za iscrpljenu i suvu kosu: Gliss 4-u-1 maska sa proteinom i kakao puterom uravnotežuje vlažnost kose. Ona hidrira kosu, jača je i štiti od pucanja krajeva.

Otkrijte: