Nasmejana žena sa dugom, talasastom svetlosmeđom kosom sa plavim pramenovima koji blistaju u neurednoj punđi
Nega kose | Šampon za kosu

Kako koristiti: Šampon za suvo pranje - Vaše tajno oružje

Šampon za suvo pranje ne samo da osvežava, već pruža volumen i teksturu za oblikovanje. Otkrijte kada i kako da ga upotrebljavate i kako da izvučete najbolje iz njega! 

 

Trendseteri, stilisti za kosu, blogerke koje pišu o lepoti- svi oni redovno upotrebljavaju šampon za suvo pranje! Šampon za suvo pranje je postao neophodan, bilo da ga koristite da osvežite kosu između pranja ili da dodate teksturu i volumen pre oblikovanja.

Prednosti šampona za suvo pranje na prvi pogled

Žena sa dugom, ravnom sedom kosom koja nosi bluzu
© Getty Images

Šampon za suvo pranje će dati svež volumen i teksturu vašoj kosi.

Kasnite ujutro? Pranje kose, sušenje i oblikovanje će sigurno poremetiti vaš program. Rešenje: šampon za suvo pranje. Ovo čudotvorno oružje će učiniti da vaša kosa izgleda kao sveže oprana začas. Nove formule koriste ekstrakte pamuka i aloje vere za uklanjanje masnoće i daju prelepi svež miris vašoj kosi. Čak postoje i različite vrste šampona za suvo pranje koje odgovaraju različitim potrebama kose. Oni garantuju - uz željeni instant efekat čistoće; volumen, sjaj ili mekoću. Ovaj super brzi proizvod za pranje, deluje fantastično i za oblikovanje, on pruža dodatnu postojanost koja pomaže da se naprave različite frizure.

 

Kako ispravno koristiti šampon za suvo pranje:

 1. Stavite peškir na ramena i dobro očešljajte kosu.
 2. Promućkajte malo bočicu da biste rasporedili sve aktivne sastojke, zatim naprskajte direktno na koren kratkim pritiskom. Prskajte sa razdaljine od otprilike oko 20cm.
 3. Savet: želite da odmastite šiške? Podignite ih i naprskajte ih odozdo. Na taj način ćete sprečiti prskanje čela a šiške će biti sasvim osvežene.
 4. Ostavite šampon za suvo pranje da deluje na masnijim delovima oko dva tri minuta. To će omogućiti puderu da upije svu prljavštinu, sebum i ostatke proizvoda za oblikovanje.
 5. Nežno izmasirajte peškirom. Nemate peškir pri ruci? Izmasirajte prstima.
 6. Očešljajte kosu da biste uklonili ostatke. Savet: četka sa prirodnim čekinjama je najbolja. One su posebno nežne ali efikasne za uklanjanje ulja i šampona za suvo pranje iz kose. Oštre plastične čekinje mogu da prouzrokuju rascvetane krajeve. Tokom češljanja možete takođe dati brzo osveženje sa fenom za kosu.
 7. Kao podršku za oblikovanje, nanesite šampon za suvo pranje na sveže opranu i osušenu kosu. Naprskajte koren odmah nakon sušenja. To će podići vašu frizuru i sprečiti da se kosa prebrzo umasti.

Kada upotrebiti šampon za suvo pranje

Nasmejana žena sa kovrđavaom kosom
© Getty Images

Šampon za suvo pranje je mala bočica idealna za putovanja. Osvežite kosu brzo i jednostavno kad stignete na destinaciju.

Evo spisak, kada je najbolji trenutak i koje su najbolje situacije da se koristi šampon za suvo pranje:

 

 • Putovanja: sjajno je imati mogućnost da se brzo osveži kosa. Jednostavno nanesite na spljošten, masni koren! Tražite malo pakovanje - ovo pakovanje u principu može da se nosi u ručnom prtljagu u avionu.

 • Oblikovanje: šampon za suvo pranje je idealno za dodavanje volumena i teksture, posebno sveže opranoj kosi. Bilo da tražite razburešeni izgled, kovrdže, pletenice ili elegantnu podignutu frizuru. Šampon za suvo pranje će učiniti oblikovanje jednostavnijim i duže će držati.

 • Kada je kosa ravna: šampon za suvo pranje je idealan u ovoj situaciji jer čini tanku kosu da izgleda punijom.
Savet: okrenite glavu ka dole i naprskajte šampon za suvo pranje na koren.

 • Kada nemate vremena da operete kosu nakon teretane: šampon za suvo pranje je rešenje. Jednostavno ga nanesite na koren nakon treninga i utrljajte ga u kosu. 

 • Kada biste pre odspavali nego oprali kosu: za spavalice - ili između dva pranja - šampon za suvo pranje je savršen. Ako nanesete uveče, sprečiće da kosa postane masna preko noći. Ako se nanese ujutro, učiniće da vaša kosa izgleda sveže oprano.

Šampon za suvo pranje dopunjava vašu rutinu nege kose

Šampon za suvo pranje je idealan da se premosti period između pranja. Međutim, i dalje bi trebalo da perete adekvatno kosu šamponom i regeneratorom dva do tri puta nedeljno. Proizvodi koji se koriste na mokroj kosi, kao što su šampon, regenerator, maska ili sprejevi za negu koji sadrže uglađujuće, okrepljujuće i hranljive aktivne supstance obezbeđuju čistoću isto kao i odgovarajuća nega za vašu kosu.

Otkrijte: