find-the-right-hair-shampoo
Nega kose | Šampon za kosu

Pronađite odgovarajući šampon

 

Želite zdravu kosu sa blistavim sjajem? Umesto da počnete traganje za lepotom sa maskom, tretmanima i ostalim, preuzmite prvi važni korak sa odgovarajućim šamponom. Ovi proizvodi za kosu mogu da učine mnogo više nego što mislite. 

 

Oni obnavljaju sa nevidljivim sredstvima, odbijaju štetne UV zrake kako bi zaštitili vašu kosu i pretvaraju slabu kosu u veoma efektnu sa volumenom. Možemo zaista potvrditi da šamponi rade za nas. Različiti šamponi imaju različite efekte. Kako bismo vam pomogli da pronađete najbolji šampon za vaš tip kose, predstavljamo vam najvažnije kategorije i otkrivamo vam šta mogu da učine i kako deluju:

Šampon za obnovu

Lomljivi, suvi i rascvetani krajevi su posledica loše strukture kose. Za kovrdžavu ili uvijenu kosu, to može biti prirodno stanje. Kosa je možda oštećena zbog grejanja, stresova bojenja ili drugo. Hranljivi proizvodi i proizvodi za obnovu rekonstruišu površinu kose, popunjavaju veće i manje pukotine u sloju keratina i učvršćuju krajeve kako ne bi došlo pucanja. Biljna ulja su veoma efektna u ovom slučaju. Ulje makadamije na primer obnavljava i hrani epiderm kože lipidima (mastima). Arganovo ili suncokretovo ulje sadrži dragocene nezasićene masne kiseline slične lipidima iz tela koji sadrže lojne žljezde. Bademovo ulje je dobro za intenzivnu negu kose, a ne čini kosu teškom. Sintetičke alternative: Silikoni okružuju kosu kao zaštitni film, uglađuju epiderm i učvršćuju krajeve.  Novi silikonski šamponi deluju na taj način ali ne čine kosu teškom.

Šampon za bojenu kosu

Nakon bojenja kosa ne samo zahteva dodatnu negu već i nevidljivu čauru da bezbedno okruži nove pigmente i da sačuva njihovu ravnotežu. Zbog toga šamponi za bojenu kosu sadrže između ostalog antioksidante, štiteći kosu protiv UV zračenja kako bi odložili bleđenje što duže moguće.  Savet za leto: nanesite i sprej za kosu sa zaštitnim faktorom.

Šampon za volumen

Tanka kosa bez bujnosti nije razlog za čupanje kose. Srećom postoje šamponi sa efektom volumena. Kao i drugi šamponi oni uglavnom sadrže vodu, hranljive sastojke, parfeme i deterdžente (tenzide). Razlika: Kod ovog šampona sva su svojstva pojačana. Ovaj tip šampona osim što čisti odvaja vlasi jednu od druge i na taj način kosa izgleda bujnija.

Šampon za masnu kosu

Vaša kosa izgleda masno samo nekoliko sati nakon pranja? To može često biti posledica pekomerne upotrebe ulja. Šamponi za masnu kosu odstranjuju višak. Oni sadrže veću koncentraciju deterdženta ali ne i supstance za dodavanje lipida kao što su ulja i silikoni. Umesto toga oni umiruju skalp i regulišu proizvodnju sebuma. Savet: Nanesite malu količinu pene za kosu u ruke, nežno utrljajte u skalp i ostavite da odstoji nekoliko minuta tako da sastojci mogu da deluju. Pažnja: Nemojte koristiti šampone za masnu kosu više od dvaput nedeljno i izaberite jedan veoma blagi proizvod preostalim danima. U suprotnom skalp će se previše osušiti. Savršen za period između: Suvi šampon.

Šampon za dubinsko čišćenje

Postoje takođe i tretmani za detoksikaciju kose. Specijalni šamponi za dubinsko čišćenje oslobađaju vašu kosu od svih kontaminirajućih supstanci i čestica koje čine kosu teškom. To podrazumeva običnu prljavštinu kao i ostatke proizvoda za negu ili proizvoda za oblikovanje. Šampon za dubinsko čišćenje nema dodatne aditive i prirodno čisti vašu kosu, na primer sa mentolom, nanom, limunom, đumbirom ili ekstraktom morskog kolagena. Savet: Koristite efikasni balsam nakon dubinskog pranja.

Šampon protiv peruti

Zdrav skalp je ključni faktor za lepu kosu. Kako bi perut postala prošlost, idealno je koristiti veoma nežni šampon sa umirujućim sastojcima kao što su aloa vera ili alantoin. Visoko efektan proizvod kao što je šampon protiv peruti takođe sadrži aktivnu supstancu cink piriton koji se koristi u medicini za lečenje psorijaze i ekcema. Savet: Šampon protiv peruti može da isuši kosu. Stoga dužine i krajevi zahtevaju balsam ili tretman koji će da vrati ravnotežu nakon pranja.

Otkrijte: Šampon za kosu