Mlada žena mokre kose gleda u daljinu
Nega kose | Šamponiranje

Tretmani za kosu: Dodatna nega za blistavu kosu

Sunce i toplota negativno utiču na kosu, kao i zima sa svojim arsenalom oluja, snega i ledenih hladnoća. Grejani vazduh dodatno opterećuje kosu. Širok izbor eliksira za negu kose pomažu nam da obnovimo i zaštitimo kosu tokom godišnjih doba. Oni najpre sprečavaju pojavu oštećenja kose. Želimo da vam pomognemo da vaša kosa izdrži sve vremenske izazove


Kosu je najbolje pripremiti zimi pre početka sezone grejanja ili leti pre nego što dođu sparni dani koji nam štete kosi. Suvi grejani vazduh posebno opterećuje kosu, a za njim slede šeširi i kape koji uz to i kvare frizuru. Rezultat je spljoštena ili suva kosa kao i naelektrisane vlasi. Kosi je potrebna nežna i brižna nega kako bi bila zaštićena od ekstremnih vremenskih uslova. Prikladni tretmani za kosu dolaze u obliku regeneratora, ulja i eliksira. Oni su posebno razvijeni da pomognu našoj kosi tokom lošeg vremena i mogu da spreče ili obnove oštećenu kosu.

Ispravna upotreba tretmana za kosu

Kako biste izvukli maksimalnu korist iz vaših tretmana za kosu, treba da znate da ih ispravno nanosite. Tretmani za kosu nanose se jednom nedeljno na kosu umesto regeneratora. Naravno, teško oštećena kosa izgledaće bolje ako tretmane koristite i češće.


Češalj sa širokim zupcima najbolji je način da ravnomerno rasporedite tretman po još vlažnoj kosi. Tako obezbeđujete da svaka vlas primi blagodeti tretmana. Prema krajevima, kosa je starija i sadrži manje loja pa je stoga sklonija oštećenjima. Prema tome najbolje je tretman za kosu prvo naneti na krajeve kose.


Kad ste naneli tretman na kosu, obmotajte kosu toplim peškirom. Na ambalaži ili uputstvima piše koliko biste dugo trebalo da držite tretman kako bi kosa upila sve njegove blagodeti. Toplota omekšava slojeve kutikule vlasi tako da aktivni sastojci mogu lakše da prodru kroz spoljni sloj vlasi. Nakon određenog vremena delovanja, temeljno isperite tretman iz kose. Ako je voda u vašem području tvrda, na kraju isperite kosu flašicom mineralne vode. To će istaknuti sjaj vaše kose.

Saveti i trikovi za tretmane za kosu

Za posebno intenzivan tretman, nanosite tretman na kosu pramen po pramen, od korena do krajeva. Iako ta metoda zahteva više truda, njome ćete sigurno svu kosu prekriti tretmanom. Time će tretman biti efikasniji.

 

Tretman za kosu posebno je efikasan ako ga nanesete ranije u danu i zatim skupite kosu u punđu, tako da celi dan ostane u vašoj kosi. Temeljno isperite kosu nakon višesatnog delovanja tretmana.

 

Praktični tretmani za obnovu kose mogu se nanositi kao sprej i ostaviti u kosi bez ispiranja. Sadržaj ulja u tim tretmanima koji se ne ispiru relativno je nizak pa zato ne otežavaju kosu. Ti su tretmani posebno prikladni za tanku kosu.


Brze i hitne tretmane nanesite u maloj količini na dlanove i zatim ih utrljajte u krajeve kose. Ispiranje u tom slučaju nije potrebno.

Tretmani za kosu za svaki problem

Tretmani za kosu mogu biti čudotvorni. Oni hidriraju kosu, olakšavaju češljanje kose, čine kosu mekom i elastičnom i sprečavaju neposlušno kovrdžanje. Postoji rešenje za svaki problem upotrebom dostupnih regeneratora, ulja ili eliksira.


Problem: suva kosa. Lek: intenzivni tretmani za kosu popunjavaju iscrpljenje rezerve vlažnosti i vraćaju ravnotežu u vlasi.


Problem: neposlušno kovrdžanje. Lek: tretmani koji se ne ispiru sprečavaju naelektrisanje vlasi.


Problem: popucali krajevi. Lek: kako bi se zatvorile pukotine na vlasima, nanesite tretman za kosu i ostavite ga da deluje prema uputstvu. Obilno nanesite tretman na krajeve kose.


Problem: svrabež vlasišta. Lek: redovni tretmani hidriraju i vlasište. Time se sprečava suvoća kao i nastanak peruti budući da se ona stvara u uslovima suvog vlasišta.


Problem: lomljenje vlasi. Lek: dubinski tretman za obnovu popunjava pukotine i pruža komponente koje su potrebne za ponovnu izgradnju strukture vlasi.


Problem: neugledna kosa. Lek: posebne komponente zaglađuju površinu vlasi i time joj pružaju zdrav i svilenkast sjaj.


Jednostavni trikovi oblikovanja pretvaraju oštećenu kosu u predivnu svilenkastu kosu. U svojim video uputstvima Armin Morbak pokazuje taj čaroban trik:

Video: Kako oštećenu kosu pretvoriti u svilenkastu kosu

Otkrijte: