effective-haircare
Nega kose | Šamponiranje

Efikasna nega za kosu

Maske, tretmani i sprejevi: Police prodavnica i salona lepote su pune obećavajućih proizvoda za kosu. Ali najbolji efekat može se postići samo ako se proizvodi nanesu na pravo mesto. Otkrivamo vam šta je korisno za koren kose, dužine i vrhove

Balsam pripada dužinama, ulja treba da se nanose na teme, a ne na krajeve. Rascvetana kosa? Nikako. Zapravo mesto gde se nanosi proizvod pravi veliku razliku. Naši saveti vam otkrivaju gde će proizvodi za kosu delovati kako treba:

Efikasna nega za koren kose

S obzirom da je tu kosa najmlađa i da nije prošla kroz stres oblikovanja, koren kose je vrlo jednostavan za negu. To je mesto gde kosu štiti zaštitni film odnosno sebum koji se luči u korenu kose. Prebogati tretmani mogu samo da učine kosu teškom. Prema tome trebalo bi pripaziti na koren kose. Kada se dobro neguje, vaša kosa ubira plodove. Stoga najbolje je koristiti šampone izabrane ciljano prema potrebi korena kose. U tom slučaju prekomerni masni ostaci i slojevi će biti efikasno uklonjeni sa korena, a neće se opteretiti kosa.

Efikasna nega za kosu za dužine

Efikasna nega za kosu za dužine
© Fotolia

Zlatno pravilo: Sa adekvatnom negom dužina kose će izgledati zdravije

Kosa je znatno zahtevnija. Nije čudno, s obzirom da toplota i oblikovanje posle dužeg vremena stvaraju stres strukturi kose po dužinama. Tada je trenutak za bogate, haranljive proizvode: balsami, maske za kosu i tretmani koji efikasno hidriraju, regenerišu oštećenu kosu i pružaju važne hranljive materije. Serumi i ostali tečni proizvodi koji se ne ispiru su savršeni za dužine. Preporučujemo ih za osobe koje teže ka zdravoj i sjajnoj kosi.

Efikasna nega za vrhove kose

Efikasna nega za vrhove kose
© Fotolia

Bacite pogled na negu za krajeve. Ipak su krajevi najosetljiviji.

Krajevi su najstariji deo naše kose. Mnogo puta su bili oblikovani u moderne frizure i često su suvi ili rascvetani. Svakodnevno trljanje o garderobu ih čini osetljivim na ove probleme - posebno u zimskom periodu, kada su džemperi ili šalovi stalno prisutni u našoj garderobi. To znači da balsame, maske i slične proizvode treba da nanete sve do vrhova kose. Oni zahtevaju punu negu. Trebalo bi takođe uključiti zaštitu od toplote i sunca jer u suprotnom će krajevi kose ubrzo izgledati kao slama. Štaviše, malo ulja će hidrirati krajeve i učiniti ih sjajnim.

Otkrijte: Šamponiranje