Nega kose | Prelepa kosa

11 mudrih trikova za sjaj

Jedva sija? Mi želimo više - želimo poslednji sjaj! U našem vodiču otkrivamo vam kako da date kosi grandiozan sjaj. Dramatični ishod: ne samo da će kosa poboljšati vaš celokupni izgled, već će izgledati svežije, zdravije i negovano. 11 trikova za blistavi izgled:

Pojačivači blistavosti? Da, postoje! Čak i male promene u vašoj  rutinskoj nezi kose mogu da promene tupost u zdravi sjaj. Bez obzira na sve, treba znati da je jedna glatka, zatvorena površinska tekstura najvažniji faktor za sjajnu kosu. Kada je kutikula netaknuta i glatka, svetlost se reflektuje efikasnije i čini da kosa sija. Možete da pojačate taj prirodni sjaj sa nekoliko jednostavnih, veštih trikova sa kojima ćete zračiti još više:  

1. Rashladite se

Isperite kosu sa hladnom vodom posle pranja. Na ovaj način se kontraktuje otečena kutikula i garantuje glatka površina. Tuširanje sa hladnom vodom takođe stimuliše cirkulaciju u skalpu i tako podstiče rast kose.

2. Omekšivač

Talog kamenca iz tekuće vode može da se nagomilava na vlasima čineći ih tvrdim i tupim. Kako biste se oslobodili tog taloga kamenca, možete da isperete kosu sa distilovanom vodom (koja se kupuje u apoteci) ili mineralnom vodom iz supermarketa.   

3. Srećan kraj

Natopite kosu sa balsamom svaki put kada je operete. Ne samo da ćete poboljšati negu kose već se tako zatvara spoljni sloj koji se prethodno otvorio pranjem šamponom. Ispiranja sa tečnom svilom ili mikro kristalima poboljšavaju sjaj.

4. Tretman za kosu za garantovani sjaj

Kao u spa centru: tretmani za kosu koji obnavljaju oštećenu kosu i hrana je sa izuzetnom negom. Jednostavno upotrebite ih jednom nedeljeno kako biste imali zdraviju, nežniju kosu. Osim toga, postoje i efikasni brzi tretmani koji deluju za samo nekoliko minuta, a koji su idealni ako ste u žurbi.

5. Nega za kosu

Kosa vam je obojena ili ofarbana? Onda bi trebalo da koristite posebne proizvode za negu sa UV filterima koji štite od stanjivanja i čuvaju intenzitet boje. Bogate formule takođe hrane kosu i daju joj lepi sjajni izgled.

6. Molimo vas, četkajte

Dnevno četkanje raspoređuje sebum sa skalpa po dužinama tamo gde služi kao zaštitni sloj i donosi sjaj vašoj kosi. Preporučujemo četku sa prirodnim čekinjama (na primer od divljeg vepra) s obzirom da su nežnije za glavu, skalp i kosu.

7. Odlučite se za proizvode za sjaj

Ovi novi tretmani daju kosi neverovatan sjaj i istovremeno hrane kosu. Možete takođe da poboljšate vašu prirodnu boju kose sa dodatnim sjajnim pigmentima (koji mogu da budu obojeni) ili osvežiti postojeću boju sa blistavim sjajem.

8. Ulje

Za završni sjaj, jednostavno nanesite malo ulja za kosu na suve dužine i krajeve. Lagane formule se odmah apsorbuju u kosi, hraneći je i čineći je neverovatno mekom - bez masnih ostataka. 

9. Sjaj u spreju

Nanesite malo spreja na četku i prođite kroz kosu. Na taj način se ravnomerno raspoređuju čestice laka na kosu koji daje celokupnoj kosi prelepi sjaj. 

10. Idite u dobrom pravcu

Odgovarajuća tehnika feniranja je od izuzetnog značaja. Dodajte sjaj kosi tako što ćete uvek fenirati kosu s korena ka krajevima. Sušenje (!) u pravcu rasta omogućava da površinski sloj kose ostane gladak. Pojačivači sjaja: na kraju podesite fen na hladan vazduh nekoliko minuta!

11. Izaberite okruglu četku

Koristite okruglu četku za feniranje. Ne samo da pomaže da vam bude glatka kosa već daje kosi dodatni sjaj. Talasi u kosi daju prirodni sjaj a izgledaju fantastično prirodno.

Otkrijte: